BDP ve çok sayıda sol-sosyalist parti, inisiyatif, çevre, platform ve grup ile bağımsız bireylerin katılımıyla oluşturulan Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 18 Ağustos'ta yapılacak kongresi öncesinde yapılan tartışmalar sonucunda HDP eş genel başkanlığına Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel'in getirilmesi kararı alındı.

Yeni Ülke Haber'in HDP'ye yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Öcalan’ın daha önce İmralı’ya giden BDP heyetlerine söz ettiği “Türkiye’yi kucaklayacak sol parti” için düğmeye basıldı.

Buna göre HDP kongresinin 18 Ağustos Pazar günü Ankara İnşaat Mühendisleri Odasının kongre salonunda yapılması kararlaştırılırken,  HDK’nin kongreden bir gün önce aynı yerde yapacağı toplantı sonunda parti meclisinin kaç kişiden oluşacağı da karar altına alınmış olacak.

50 KİŞİLİK PARTİ MECLİSİ…

Parti meclisinin 50 kişiden oluşacağı yönünde görüşler ağırlık kazanırken, 100 kişilik kurucular kurulunun yapacağı oylama ile partinin ilk parti meclisinin kaç kişiden oluşacağı ve diğer teknik ayrıntıların da  netleşmesi bekleniyor.

METROPOLLER'DE  HDP ÇATISI

Tartışılan ancak karara varılmayan, muhtemelen Cumartesi günü kongre öncesi yapılacak toplantıda karar altına alınması beklenen diğer bir konu da, yerel seçimlere hangi partiyle  katılınacağı meselesi. Ağırlıklı görüş, yerel seçimlerde Kürdistan'da BDP çatısı altında, metropollerde ise HDP çatısı altında girilmesi yönünde.

(Yeni Ülke Haber)