HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Kürkçü paylaşımında. "'Bir zamanlar Ankara'da... "PKK terör örgütü değildir' dediği için AKP medyasının yaftaladığı herkes kurşunlanacak mı?" dedi ve Sabah Gazetesi'nin "Rusya'dan skandal açıklama" diye sunduğu öldürülen büyükelçinin sözlerinden yaptığı haberi paylaştı.




Büyükelçi Karlov'un o haberdeki açıklaması şu şekildeydi:
 
"Türkiye Dışişleri'nde görüşmemde şunu ifade ettim: Türkiye'nin uluslararası terörizm sorunları ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Özellikle geçenlerde Ankara terör saldırısından sonra. Fakat PKK ve PYD ne Rusya ne de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak tanınmamakta. Biz Suriye Kürtleri temsilcileri ile görüştük. Çünkü Suriye muhalefetinin diğer kanat temsilcileri ile de görüşüyoruz. PKK ile temaslarımız yok. PYD'ye gelince ise Batı'da Suriye muhalefeti ile temaslarımızın bulunmasını istiyor. Moskova'da PYD Başkanı Salih Müslim dahil söz konusu muhalefetin liderlerin katılımıyla 2 toplantı yaptık."
 
14 AY SONRA ÖLDÜRÜLDÜ
 
Karlov, 14 ay sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın silahından çıkan kurşunların hedefi olup, yaşamını yitirdi.

NE OLMUŞTU?  
  
Baro Başkanı Elçi, 14 Ekim 2015 tarihinde konuk olarak katıldığı CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında, tıpkı Rus Büyükelçi gibi "PKK, terör örgütü değildir. PKK'nin bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan toplum çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir” ifadelerini kullanmıştı.
 
Hakkında hemen soruşturma başlatılan Elçi, Diyarbakır'da gözaltına alınıp, İstanbul'a getirilerek savcıya ifade vermiş, savcılık da tutuklanması talebiyle Elçi'yi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etmişti. ‘Adli kontrol’ tedbiri çerçevesinde Elçi'ye ‘yurt dışına çıkış yasağı’ konularak mahkemeden serbest bırakıldı. Süren soruşturma sonrasında Tahir Elçi hakkında 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanıp, dava açılmıştı.
 
(Kaynak: Dihaber)