BDP Tarsus İlçe Örgütü örgütleme çalışmaları kapsamında Barbaros Mahallesi'nde temsilcilik açtı. Temsilciliğin açılışına BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Kürkçü burada yaptığı konuşmada sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ertuğrul Kürkçü İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan'la başlatılan görüşmelerden dolayı kritik bir süreçte olduklarını ve Öcalan'ın söylediği "Bu süreç başarıya ulaşmazsa beni yok bilin" sözlerini hatırlatarak, "Buna razı olamayız. Ne Öcalan'ı yok bileceğiz ne de başarısızlığa razı olacağız. Bu süreci mutlaka ve mutlaka başarıya ulaştıracağız," dedi.

Kürkçü, Türkiye'de olası bir barışın ve özgürlük kazanımının Kürt halkının ve Öcalan'ın öncülüğünde olacağını söyledi.   

'BU DİRENİŞ OLMASAYDI KİMSE BİZLE MÜZAKERE ETMEZDİ'

Kürtlerin onlarca yıldır büyük bir mücadele verdiğini ve Kürtlere çok büyük görev düştüğünü dile getiren Kürkçü, "Milyonlarca insanın onlarca yıllardır sürdürdüğü bir mücadele sonucu bu yere gelindi. Eğer Kürtler 'artık yeter, êdi bese' demeseydi, hiç kimse Kürdün sözünü dinlemezdi" dedi.

Kürtlerin birçok seçilmişinin hala cezaevinde olduğunu hatırlatan Kürkçü, "Ama bu direniş olmasaydı bu karşı koyuş olmasaydı, özgürlüğümüzü elde etmeden hiçbir şeye razı olmayan milyonlar olmasaydı, 3 buçuk milyon insan 'Öcalan irademdir' diye arkasında durmasaydı, hiç kimse bizimle müzakere etmezdi" diye konuştu.

'ÖCALAN'A BİZİM ADIMIZA MÜZAKERE ETMESİ İÇİN YETKİ VE GÜÇ VERİYORUZ'

Birlik olmanın karşısında hiçbir şeyin duramayacağını ve Kürtler ile emekçileri birlik olmaya çağıran Kürkçü, "Bugün her zamankinden daha çok Kürdistan özgürlük mücadelesinin arkasında, BDP'nin arkasında, Öcalan'ın arkasında durmak hem haktır hem de görevdir" şeklinde konuştu.

Hem cezaevindeki tutukluların hem BDP'nin hem de Kandil'in PKK Lideri Öcalan'ı lider ve müzakereci olarak gördüğünü açıkladığına dikkat çeken Kürkçü, "Bütün Kürdistan devrimcileri şimdi Öcalan'ın arkasındadırlar. Hepimiz Öcalan'a bizim adımıza müzakere etmesi için yetki ve güç veriyoruz" dedi.

Çözüm sürecinin uzun bir yol olacağını söyleyen Kürkçü, herkesi Öcalan'ın çağrılarına dikkat etmeye, bu çağrıların arkasında durmaya çağırarak, herkesi barışı anlatmak için çalışmaya davet etti. Kürkçü son olarak mücadele ve barış için alanlarda olacaklarını söyledi. (yuksekovahaber)