HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Milletvekili adayları Eylem Yıldız, İmdat Ataş ve HDP İl Başkanı Cavit Uğur, 6-8 Ekim Kobani eylemleri sırasındaki saldırıda katledilen Ekrem Kaçeroğlu’nun 1. yıl anmasına katıldılar.

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü herkesi Ekrem Kaçeroğlu’nun davasına sahip çıkmaya çağırdı ve “27 Ekim’de İzmir Adliyesi’nde devam edecek duruşmada yine orada olacağız. HDP olarak Kaçeroğlu’nun katledilmesi olayının sürekli takipçisiyiz” dedi.

Ekrem Kaçeroğlu’nun katledilmesinin 1. yıldönümünde Bornova Çamkule’de taziye evi açıldı ve mevlit okutuldu. HDP’lilerin yanısıra YAK_DER, TAYD-DER, MKM   ve Barış anneleri meclisi üyelerinin de katıldığı Kaçeroğlu anmasında konuşan YAK-DER İzmir Şube Yöneticisi Recep Erkek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde her gün onlarca yol arkadaşlarını kaybettiklerini söyledi ve “Ancak bu bizi yıldırmıyor. Bizler onların bıraktığı özgürlük ve demokrasi mücadelesini onurumuzla sürdürüyoruz” dedi.

Baba Bedrettin Kaçeroğlu ise oğlunun bu topraklarda yaşamını yitiren son kişi olmasını dilediğini, dileğinin gerçekleşmemesinin acısını sürekli artırdığını belirtti ve “Ankara Katliamı acımızı bir kez daha artırdı. Bizler şehitlerimizin bıraktığı onurlu yolda kararla devam edeceğiz” dedi.

Bornova Çamkule’deki anmanın ardından Kaçeroğlu’nun mezarı ziyaret edildi. (Demokrat Haber)