Kocaeli'ne Büyükşehir Belediye Başkan adayının tanıtımı için gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, "AKP neyse cemaat de odur. Biz, AKP'nin karşısındaki en önemli ve en ciddi seçenek olduğumuzu iddia ediyoruz" dedi.

HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Prof. Dr. Nilay Etiler, Eşbaşkan Ertuğrul Kürkçü ve partililerin katılımıyla kent merkezinde yürüyüş yaparak esnafa ve halka karanfil dağıttı. Cumhuriyet Parkı'nda aday tanıtımında konuşan HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, son günlerdeki gelişmeleri değerlendirdi. "AKP neyse cemaat de odur. Biz, AKP'nin karşısındaki en önemli ve en ciddi seçenek olduğumuzu iddia ediyoruz" ifadelerini kullanan Kürkçü, şunları kaydetti:

"Bizden gayrısının iddiası şundan ibarettir; AKP'nin yaptığını başka sıfat altında yapmaktır, AKP'nin bugün düşmüş olduğu iç savaşın taraflarından birisiyle anlaşarak onun iktidarını devam ettirmektir. Bizim için AKP neyse cemaat de odur. Cemaat ile ittifak edenin asla ve asla Türkiye'de yeni bir gelecek kuracağına inanmıyoruz. Eğer AKP'nin söylediği doğruysa, eğer Silivri'de yatmaya devam edenlerin söylediği doğruysa, bütün yargı operasyonlarına muhatap olanların söylediği doğruysa, AKP ile cemaat eğer bu işleri birlikte yaptıysa; şimdi cemaatin ipine sarılarak kıyıdan çıkmak, cemaatin ipine sarılarak düzlüğü çıkmak imkansızdır. O nedenle cemaatle ittifakı, soft ırkçılarla, faşist hareketle ittifakı AKP'nin seçeneği diye bize gösterirlerse, onları elimizin tersiyle bir kenara itmemiz gerekir."

Yerel yönetim seçimlerinin bir başlangıç olduğunu söyleyen Kürkçü, "Geriye bir tek HDP alternatifi kalıyor. Bu da şu demektir: Türkiye'nin bütün demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, öz yönetimci güçleriyle Kürdistan özgürlük hareketinin ittifak etmesi, Türkiye'de Alevi ile Kürt'ün aynı cephede biraraya gelmesi, Türkiye'de emekçi, yoksulun biraraya gelmesi demektir. Biz Türkiye'nin geleceğiyiz. Türkiye'nin 2015'teki en önemli iktidar adayıyız. Bu yerel yönetim seçimler bizim için başlangıçtır" dedi.

Konuşmaların ardından HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Nilay Etiler ve partililer tarafından gökyüzüne beyaz güvercinler salındı. (Haberler.com)