Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleriyle ilgili İstanbul'da bir toplantıya katıldığı haberlerini yalanladı.

Günay, "Demre'deyim, bir yere gitmedim. Bu iddia, bazılarının olayları nasıl asılsız bilgilerle yönlendirilmeye çalışılmasının ibret verici bir örneği oldu" dedi

HSYK seçimleriyle alakalı İstanbul'da bir toplantıya katıldığı haberleri üzerine açıklama yapan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, şunları söyledi:

"Kurban Bayramı öncesinden bu yana, Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki evimde çocuklarımla, torunumla birlikte tatil yapıyorum. Bayramı burada geçirdim. Bu süre içinde komşu ilçelere bile gitmedim. Dün akşam İstanbul'da HSYK seçimiyle ilgili bir toplantıya katıldığım haberi tümüyle asılsız ve yalan bir haberdir. Haberi gece saatlerinde gördüğüm andan itibaren düzeltmeye çalıştım. Ancak birilerinin yalan haber üretmek için adeta bir görevli gibi çalıştıklarını gördüm. Haber kaynağı çok geç saatte haberini düzeltti. HSYK seçimi günü böyle düzmece bir haber üretmek bazılarının olayları nasıl asılsız bilgilerle yönlendirmeye çalıştığının yeni ve ibret verici bir örneği oldu." (Taraf)