Hrant Kasparyan / Demokrat Haber

Fransa’nın başkenti Paris merkezli bir diaspora kuruluşu olan Batı Ermenileri Ulusal Kongresi, 7 Haziran’da yapılan genel seçimlerin ardından netleşen, AKP adayı Markar Esayan, HDP adayı Garo Paylan ve CHP adayı avukat Selina Özuzun Doğan’ın milletvekili seçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Seçilmiş olan tüm milletvekillerine başarılar dileyen Kongre açıklamasında, Osmanlı Ermenilerinin bugünkü varisleri olan Batı Ermenilerinin kendi anayurtlarıyla yeniden bağ kurabilmeleri doğrultusunda Meclis yeni döneminde çaba gösterilmesi beklentisi içinde olduklarını ifade etti.

Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkıda bulunabilmeleri doğrultusunda, Ermeni milletvekillerinin özgürce kendilerini ifade edebilmelerini temenni eden Kongre açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“7 Haziran’da yapılan Türkiye genel seçimlerinin sonuçlarına göre, Meclis’te on yıllar sonra üç Ermeni milletvekili yer alıyor.  

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Markar Esayan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Garo Paylan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı avukat Selina Özuzun Doğan milletvekili seçilerek oluşturulacak olan yeni Meclis’te yer almaya hak kazandı.

Batı Ermenileri Ulusal Kongresi, Meclis’te üç Ermeni milletvekili bulunacak olmasını memnuniyetle karşılamaktadır. Batı Ermenileri Ulusal Kongresi, seçilmiş olan milletvekillerinin, Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkıda bulunabilmeleri doğrultusunda, özgürce kendilerini ifade edebilmelerini ve bu yönde özgürce çaba sarf edebilmelerini temenni etmektedir.

Batı Ermenileri Ulusal Kongresi, seçilmiş olan tüm Türkiye milletvekillerine adalet, özgürlük ve demokrasi adına başarılar dilemektedir.

Batı Ermenileri Ulusal Kongresi, Osmanlı İmparatorluğu’nun Ermeni yurttaşlarının bugün dünyanın dört bir yanına dağılmış olan varisleri olan Batı Ermenilerinin haklarının tesis edilmesi ve kendi anayurtlarıyla yeniden bağ kurabilmeleri doğrultusunda da tüm milletvekillerinin gayret göstereceğini ümit etmektedir.”