Ermeni yurttaşları ve Ermeni kurumlarını hedef gösterip etnik ve dini ayrımcılık yapan, Türkiye'de yaşayan Ermeniler hakkında nefret söylemi yayan Asim-Der'in Genel Başkanı ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Göksel Gülbey, CHP'den Iğdır için milletvekili aday adayı oldu.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) adlı ırkçı grup, Iğdır'da "Agos gazetesinin kendileri hakkında asılsız ithamlarda bulunduğunu" iddia ederek bir basın açıklaması yapmış, eylemde Agos gazetesi yakılmıştı.

ASİM-DER Başkanı Göksel Gülbey, 2012 yılının 24-25-26 Kasım tarihlerinde, kişisel Twitter hesabından Türkiye'deki Ermeni okul, kilise ve vakıflarının açık adres ve iletişim bilgilerini duyurarak hedef göstermişti. Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De girişimi, Ermenileri hedef tahtasına oturtan ASİM-DER ve derneğin başkanı Göksel Gülbey hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

marksist.org'da yer alan habere göre Göksel Gülbey ve ASİM-DER yöneticileri daha önce de Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın maketini idam etmiş, aynı eylemde, 2004 yılında Gurgen Margaryan adlı Ermeni askerin başını kesen Azeri asker Ramil Seferov'un da posterleri açılmıştı.