Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan olduğu Gelecek Partisierken seçim” iddialarına karşı teşkilatlanmayı hızlandıracak.

Genel Merkez yapısının oluşturulmasıyla birlikte il ve ilçe teşkilatları için harekete geçildi.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre; Gelecek Partisi’nin hedefi 81 ilde hızlı bir şekilde teşkilat yapısını kurmak. Daha önce havuzda olan isimler üzerinden öncelikli olarak her il masaya yatırılacak ve ardından her ildeki isimlerle ilgili değerlendirme yapıldıktan sonra il başkanları belli olacak. İl başkanlıkları belirlendikten sonra illerde yönetimler oluşturulacak. Daha sonra ilçe teşkilatları teşekkül ettirilecek. Ardından kongre süreci başlatılacak.

Gelecek Partili yetkililer seçime girebilmenin şartlarına dikkat çekerek, “Önceliğimiz bu yapıyı önce sağlıklı bir şekilde kurmak ardından kongre süreciyle devam ettirmek” değerlendirmesini yaptı.

SİYASİ PARTİLER SEÇİME NASIL KATILABİLİR?

Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunması şartı bulunuyor. Bir ilde teşkilatlanma, merkez ilçesi dahil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmayı gerektiriyor.