TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV ekranlarında katıldığı programda Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, Erdoğan’ın Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin “O parayı sizden söke söke alırlar” sözlerine de “Halka ait olan ve iktidarın yandaşı olmak dışında hiçbir vasfı olmayan hukuksuz bir biçimde bu ihaleleri alan kim varsa bilsin; hesap sorulacak, el konulacak, halka dağıtılacak” yanıtını verdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Halk TV ekranlarında Ayşenur Arslan’ın sunduğu “Medya Mahallesi” programına konuk oldu. Baş, programda Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İleri'de yer alan habere göre, partisinin “İnadın iradendir” kampanyasına ilişkin konuşan TİP Genel Başkanı, “İlk tınısı olumsuz gibi geliyor ama biz içine umudun yerleştiği bir inattan bahsediyoruz. Aslında içinde bulunduğumuz dönemde Türkiye’de bu akıl dışı, bilim dışı, insanlık dışı uygulamalara karşı; iyinin, güzelin, doğrunun, haklının inatçı bir mücadelesine ihtiyaç olduğuna ilişkin bir vurguydu. Kendimizi en iyi nasıl anlatabileceğimizi düşündüğümüzde bu partide buluşan insanların en temel ortak özelliğinin karşıdan esen rüzgarlara rağmen inatla ve ısrarla doğru bildiğinden vazgeçmeyen insanlardan oluştuğunu düşündük. Bugün de Türkiye’de en çok buna ihtiyaç var” dedi.

Programda AKP'li Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun sosyal medya hesabından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresi önünde saygı duruşu yaptığı görüntüler ortaya çıkmasına ilişki de değerlendirmelerde bulunan Erkan Baş, şunları kaydetti:

“Türkiye’de siyasetin fotoğraflarından bir tanesi bu. Hep tartışılıyor; ‘TİP neden yıllar sonra siyaset sahnesine çıktı?’ Böyle görüntüleri kabul etmediğimiz için. Siyasi partilerde genel başkanların iki dudağının arasına sıkışmış bir yönetim anlayışı var. Ona biat eden insanlar çeşitli konumlara geliyor. Zaten hayal ettikleri Türkiye böyle bir Türkiye. Tayyip Erdoğan ‘Benim milletim’ diye bir ifade kullanır konuşmalarında. ‘Benim milletimde’ biz yokuz. Bu ülkenin yoksulları, emekçileri, iktidara karşı en küçük ses çıkartan kimse onların ‘Benim milletim’ kapsamına girmiyor. Kadınlar girmiyor, LGBTİ+’lar girmiyor, gençler girmiyor… Bunlar giriyor işte. Bunlar Tayyip Erdoğan’ın milleti, Tayyip Erdoğan’ın başkanları. Bunlar devlete çökmüşler, belediyeye çökmüşler, kaymakamlıklara çökmüşler, üniversitelere çökmüşler.”

‘AKP TARİHİN EN ZENGİN DOSTU PARTİSİ’

Erkan Baş programda ayrıca organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarından yayınladığı ifşaatlar ve Sezgin Baran Korkmaz’ın açıklamalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Baş, şunları kaydetti:

“Siyaset ya halka hizmet için yapılır ya da bir avuç oligark, zengin ve para babalarının çıkarlarını korumak için yapılır. Siyasette net bir ayrım var. Maalesef Türkiye’de hakim siyaset düzeni esas olarak bu zenginleri korumak için yapılıyor.

AKP Türkiye tarihinin en zengin dostu, en fakir düşmanı partisidir. Dünyadaki bin tane dolar milyarderi arasına 40 Türk girmiş. Resmen 40 haramiler iktidarı… Türkiye’de AKP iktidarı döneminde 40 haramileri iktidarı oluşmuş. 85 milyon yoksullaşıyor, para babaları servetine servet katıyor.”

‘ERDOĞAN GİDECEĞİNİ GÖRMÜŞ’

Programda, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin muhalefete “O parayı söke söke sizden alırlar” diyerek seslenmesine ilişkin de konuşan TİP Genel Başkanı şu ifadeleri kullandı:

“Bu görüntü üzerinde saatlerce konuşabilirim ama özetle şunları söylemem lazım;

1. Herkes mutlu olsun, sonunda Tayyip Erdoğan da gideceğini görmüş. Kendinden vazgeçmiş, müteahhitlerinin derdine düşmüş. Müteahhitlerine diyor ki; ‘Ben gitsem de siz paranızı alacaksınız, merak etmeyin.’ Bu son derece önemli. Sanıyorum ilk defa oluyor. Korku dağları sarmış.

2. Gerçekten utanç verici. Biz beğenelim beğenmeyelim… Maalesef AKP Genel Başkanı aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyor. Cumhurbaşkanı forsu taşıyan bir insansın orda. Akıl alır bir şey değil. ‘Söke söke’ alırlarmış… Ben net söylüyorum; bunların hepsi hırsızlık, bunların hepsi hukuksuz. Halka ait olan ve iktidarın yandaşı olmak dışında hiçbir vasfı olmayan hukuksuz bir biçimde bu ihaleleri alan kim varsa bilsin; hesap sorulacak, el konulacak, halka dağıtılacak.”