TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yoksulluğun artmasına rağmen AKP'nin nasıl iktidarda kalmayı sürdürdüğünü bir örnekle açıkladı.

Halk TV'de Özlem Gürses'in 'Liderlerle Bayram Sohbeti' programının bugünkü konuğu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş oldu

Gurbetçi bir işçi ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini ve ailede üniversite okuyan ilk kişi olduğunu söyleyen Erkan Baş, dünyada ve Türkiye'de artık beyaz yakalı-mavi yakalı yerine 'gri yakalı' yeni bir işçi sınıfının doğduğunu söyledi.

KUMBARA ÖRNEĞİ

TİP Lideri Erkan Baş, eskiden mavi yakalı işçilerin sahip olduğu pek çok hakka bugün beyaz yakalıların dahi sahip olmadığını söyledi.

Erkan Baş, Özlem Zengin'in "Ben de işçi bir ailenin tek çocuğuyum. Ailem bana sürekli 'Eğer bugünkü şartlar olsaydı o gün biz işçi maaşıyla ne seni okutabilirdik, ne bir evimiz ne de arabamız olurdu' dediğini söyledi.

Baş ise bu duruma rağmen AKP iktidarının nasıl 18 yıldır ayakta kaldığını çarpıcı bir örnekle açıkladı.

Baş, "Emekli bir banka müdürü yakınımız anlatmıştı. 'Bizim zamanımızda insanlar para biriktirsin diye kumbara verirdik, şimdi ise olmayan paraları harcasınlar diye kredi kartı veriyoruz' demişti. Mesele bence bu. Bu iktidarlar nasıl ayakta kalıyor' sorusunun temel yanıtı bu bence." diye konuştu.