Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, (PSAKD) Sarıyer Şubesi'ne yönelik saldırı ve sonrasında Şube Başkanı Zeynep Yıldırım’ın gözaltına alınmasına ilişkin Alevi kurumlarının çağrısıyla bugün Meclis önünde yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı.

İleri Haber’den Tugay Candan’ın haberine göre, TİP Kurucu Meclis üyesi ve HDP Milletvekili Erkan Baş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yurttaşların saldırıya uğramasına sessiz kalmalarının düşünülemeyeceğini söyledi.

Baş, 'tek adam' rejiminin tek tip bir toplum istediğini savunarak, halka dönük her saldırının karşısında olacaklarını ifade etti.

Baş'ın açıklaması şöyle:

"Geçtiğimiz hafta PSAKD Sarıyer Şubesi'ne gerçekleştirilen saldırıları birkaç gündür Meclis’te gündeme getiriyorduk. Bugün de Alevi kurumlarının temsilcileri konuyla ilgili Meclis’in Dikmen Kapısı önünde bir basın açıklaması düzenleyerek, kamuoyunu belgelendirmek ve Meclis’in dikkatini çekmek istediler.

Biz de onların yanında olmak, onlarla dayanışmak adına oraya gittik. Fakat polis açıklamaya izin vermeyeceğini söyledi, Meclis’in önünde bir basın açıklaması yaptırmayacağını söyledi. Hukuksuz, keyfi bu uygulama karşısında kurum temsilcileri açıklama yapmak istediklerini tekrar ettiler, ancak polisin fiili müdahalesine maruz kaldılar, orada olan tüm vekil arkadaşlar doğal olarak buna izin vermedik ve araya girdik.

'SESSİZ KALMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ'

Sadece bir açıklama yapmak istedikleri için yurttaşlarımızın saldırıya uğramasına sessiz kalmamız herhalde düşünülemez bile.

Araya girdik fakat bir süre polis bu kez milletvekillerini de zorlayarak saldırmak istedi. Sonuç olarak orada olan tüm milletvekilleri kolkola girdik ve saldırıyı durdurduk, sonra kısa bir basın açıklaması da gerçekleştirdik. En sonunda da kurum temsilcisi arkadaşların güvenli biçimde ayrılmalarını sağlamış olduk.

Burada önemli olan şu; Türkiye’de bir tek adam rejimi inşa ediliyor ve bunun uzantısı olarak tek sesli, tek inançlı, tek siyasi görüşten, tek tip bir toplum istiyorlar. Bunun dışındaki herkes potansiyel suçlu sayılıyor, onlara her tür müdahale yapılabileceği düşünülüyor.

'MÜCADELE ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Bu her baskıcı rejimin temel özelliklerinden birisidir. Fakat buna izin vermemiz, sessiz kalmamız mümkün değil. Dolayısıyla bugün Alevi temsilcilerinin yanındaydık. Bundan sonra da cemevlerine dönük saldırıları dahil olmak üzere emekçilere, yoksullara, halka dönük her türlü saldırının karşısında durmaya, daha önemlisi bunu cüret edenlerin açığa çıkması ve en ağır biçimde cezalandırılması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz."

Kaynak: İleri Haber