Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevinden ayrılan Nihat Ergün, devir teslim töreninde, rüşvet-yolsuzluk soruşturması ve cemaatlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kabine revizyonuyla koltuğu bırakan Nihat Ergün ile yeni Bakan Fikri Işık, salona birlikte girdiler.

Önce basına ardından çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek helallik isteyen Ergün, 17 Aralık operasyonuna ve sonrasında yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Benim belediye başkanlığı rolüm olmayacak" diyen Ergün, "Çok şükür herhangi bir soruşturmada da adım yok. İnsanları servet, şöhret ve şehvet arzusu yoldan çıkarır" ifadelerinin ardından cemaatlerle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"MEZHEP VE MEŞREP DIŞARIDA BIRAKILMALI"

"Bütün toplumlarda cemaat, tarikat vardır ve olacaktır. Toplumun inşasında önemli görev görebilirler. Ancak devletle ilişkilerinin boyutu farklıdır, devlet herkesin organizasyonudur.

Devlet içinde her fikirden, mezhepten insan kamu görevlisi olarak yer alabilir. Ancak bu aşamada mezhep ve meşrebi dışarıda bırakmak gerekir. Aksi halde işler karışır. Devletle ilişkisi olan insanlar buna hassasiyet göstermelidirler..."

"YÖNETİLEMEYECEK KADAR BÜYÜRSE..."

Bir yapının yönetilemeyecek kadar büyümesi durumunda, ortaya kendi kendini yöneten birimlerin çıkacağını söyleyen Ergün, "Devlet içinde bu kabul edilemez. Cemaatler buna dikkat etmeliler; yönetilemeyecek kadar büyük yapı olmak, özerklik ilan etmeye yönelmek..." şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Pek çok görevde bulunduğunu belirten Ergün, "Zaten sona erecek olan 5 yıllık bakanlık görevini noktalamış olduk. Sivil hayata hazırlık için zamana da ihtiyacımız vardı. Omuzlarımıza yük yüklenmişti, yüklerken de kaldırırken de bize bu görevi veren Başbakan’a teşekkür ederim" dedi.

"BAŞBAKAN DİLEĞİMİZİ DUYDU"

Bir şey arzu ettiğini ve bunu da arkadaşlarıyla paylaştığını söyleyen Ergün, "Uygun bir kabine değişikliğinde, bu değişimin yapılmasını umuyordum. Cenab-ı Allah bunu dua saydı ve kabul etti. Sayın Başbakan da bu dileği işitti ve bize bu fırsatı verdi" ifadelerini kullandı.

“KURALLARIN OLMADIĞI YERDE KRALLAR OLUŞUR”

Nihat Ergün’ün, “Gerçekten çalışkan ve dürüst bir arkadaşımızdır” dediği yeni Bakan Fikri Işık da şunları söyledi:

“İnsanın kalitesi zor zamanda ortaya çıkar. Bu görevden ayrılırken söylenenler, insanların gerçek kalitesini ortaya koyar. Sayın Bakan’ın konuşması, onu örnek almakla ne kadar doğru yaptığımızı gösterdi. Kuralların olmadığı yerde kralların oluşacağını sayın Bakan’dan çok dinledik. Kabineye yeni giren bakanlar arasında en şanslılardan biriyim çünkü Sayın Ergün çıtayı yüksek tuttu”