CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem Twitter’dan attığı 150’nin üzerindeki mesaj ile hakkındaki “İrancı” ve “Fetöcü” olduğu yönündeki iddiaları cevaplandırdı.

164 mesaj atarak, hakkındaki iddialara cevap veren Erdem, “Bu belgelerden sonra AKP’nin algı operasyonu çökmüştür. Elimiz kalem tuttuğu günden beri, FETÖ’ye karşı en açık mücadeleyi biz verdik. Bunlar ‘cemaat’, ‘hizmet’ diyerek hasret türküleri söyledikleri bir dönemde, ilk defa bu yapıya ‘örgüt’ diyen benim. Şimdi, sahibinin sesi kalemşorlar, bizleri FETÖcülükle itham ediyorlar. Bunlar FETÖ ile, koyun koyuna yatarken, biz daha 7 Mart 2013’te ‘Gülencilik büyük bir vebadır’ demişiz. Yine 13 Ağustos 2012’de ’Pensilvanya ABD'nin Ilımlı İslam projesinin merkezidir’ demişiz. Yüzlerce makale, yüzlerce konuşma yapmışız. Bunların tamamı kayıt altında ve her kesin erişebileceği arşivlerdeyken, görevi sadece iftira, sahtekarlık ve yalan söylemek olan AKP basını, bizleri Fetöcülükle suçluyor” dedi.

Eren Erdem açıklamasını şöyle sürdürdü: “Eren Erdem’in bu güne kadar ne yaptığı açık seçik ortadadır. Yazdığımız kitaplar, FETÖ’cüler tarafından toplatıldı, hakkımızda davalar açıldı. Yetmedi ajanlık suçlamaları ile karşı karşıya kaldık. Ama doğru bildiğimiz yoldan asla geri dönmedik. Bu vebalı örgütün Emperyalizmle iş birliği yaparak Askeri Darbe yapacağını 2014 yılında seri halde Karşı gazetesinde ben yazdım. O gün Fetöcüler ile gerdek odaları düzenler, bu gün bizleri kripto olmakla suçlayanlardır. Biz kriptonun ne olduğunu bilmeyiz, ne olduğunu bilenler, herkesi kripto olmakla suçlayanlardır”.

Yine aynı dönemde, ‘Post Modern Darbe yaklaşıyor, Halk ipleri eline almalıdır’ diyerek halkı sokağa çağırdığını belirten Erdem, “.. halk kendi kaderini tayin yetkisini eline almalıdır. Ve Halk Sokağa çıkmalıdır” çağrısını Aydınlık Gazetesinde 27.12.2013 tarihli köşesinde yazdığını ifade etti.

Fetö’nün zararlı bir örgüt, şeytani bir yapı olduğunu, her defasında yazdığını, bununla yetinmeyerek, yaptığı her konuşmada dile getirdiğini ifade eden Eren Erdem, “Söylediğimiz her söz, yazdığımız her yazı kayıt altındadır. Geçmişte FETÖ’ye övgü düzenlerin bizleri suçlaması bir şeyleri kapatmanın hedef şaşırtmanın telaşıdır. Yayınladığımız her belge bu iftiracıların, çöküşünün kanıtıdır. Bunlar geçmişte FETÖ’ye söyledikleri bir tek olumsuz sözü göstermezler. 15 Temmuz’u fırsata çevirmek isteyenler bilmelidir ki; attıkları iftiralar, çevirdikleri dolaplar onları asla bu çamurdan kurtaramayacaktır. Adalet er-geç onların yakasına yapışacaktır” dedi.

Kendisi ile ilgili her gün yeni iftiraların atıldığını, artık bununla yetinmediklerini ifade eden Erdem, “İşi savcılara, hakimlere talimat verecek dereceye kadar ileri götürdüler. Bu gazeteci bozmaları cesaretlerini kimden alıyor. Bu nasıl bir gözü dönmüşlük, nasıl bir ahlaksızlıktır?” dedi.

SARİN GAZI KONUSU

Eren Erdem “Türkiye Suriye’ye Sarin gazı satıyor” dediği yönündeki iddialara ilişkin de, “Her doğru sözü, çarpıtarak yayınlayanlar şeytanın ta kendisidir. Sarin Gazı konusunda Avrupalı müttefiklerimizi uyardığımız konuşmamızı “Türkiye Suriye’ye Sarin gazı satıyor” şeklinde haber yapanlar, her şeyden önce alçak bir müfteridirler. Yaptığım konuşma ortada, TBMM tutanaklarında yerini almış ve içinde, Türkiye sözü dahi geçmezken bunu yazanlar, alçak değil de nedir?” dedi.

Eren Erdem’in Twitter’dan yaptığı açıklamalar şöyle: