Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir toplantı sırasında CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün yolsuzluk dosyasına ilişkin gösterdiği fotoğrafta oynama yapıldığı iddia edildi. Dosyalar arasındaki Abdullah Gül isminin silindiğini iddia eden CHP, Sarıgül dosyasını ise yalanlamadı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan, 26 Ocak Pazar günü partisinin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığı toplantıda, kürsüden paylaştığı fotoğrafta tahrifat yapıldığını söyledi.

Erdoğan'ın paylaştığı fotoğrafta, CHP lideri Kemal Kılıçardoğlu elinde bir dosya ile aralarında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün de olduğu, çok sayıda ismin yer aldığı yolsuzluk dosyaları önünde görülüyordu.

Fotoğrafta Mustafa Sarıgül'ün dosyasının kırmızı daire içine alınmış.  Ancak CHP'ye göre bu dairenin hatları ile  'Abdullah Gül' dosyası kapatılmış.  CHP,  Kılıçdaroğlu'nun elindeki dosyanın Sarıgül ismini kapatan bölümünün silindiği ve 'M. Sarıgül' yazısının photoshop tekniği kullanılarak belirgin hale getirildiğini söylüyor.

Hürriyet gazetesine  konuşan Halıcı, CHP arşivinden Başbakan'ın kürsüden, canlı yayın sırasında tüm Türkiye ile paylaştığı fotoğrafın orijinalini çıkardıklarını belirterek, bunu Erdoğan'ın elindeki fotoğraf ile karşılaştırdıklarını ifade etti.

"Tahrif edilmiş" fotoğrafın canlı yayında tüm Türkiye ile kürsüden paylaşılmasını "fiyasko ve skandal" olarak niteleyen Halıcı, Erdoğan'a iki soru yöneltti:

"Başbakan Erdoğan'a şu iki soruyu soruyoruz; Fotoğraflardaki sahtecilik çok net. Başbakan'a şu iki soruyu soruyoruz;

1- Bu sahte fotoğrafları Başbakan'ın eline verenler bizim bundaki açık tahrifatı ortaya çıkaracağımızı düşünmediler mi? Bu kadar komplodan, kumpastan bahseden Başbakan, bu fotoğraflardaki kumpasın da ortaya çıkarılacağını düşünmedi mi?

2- Fotoğraflardaki tahrifat ortaya çıkarıldığında, Kılıçdaroğlu'nun önünde durduğu dosyaların birinin üzerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin de yer aldığının ortaya çıkarılacağı bilinmiyor muydu? Bu bilerek, Sayın Cumhurbaşkanı'nın adının yolsuzlukla birlikte anılmasını sağlamak için mi yapıldı?"

İşte o iki fotoğraf: