Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu da Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 22 Ocak'taki Genel Kurulu'na katılmama kararı aldı.

Konuya ilişkin konuşan yetkililerin, "Anlaşılması gereken husus, TÜSİAD’ın kimi muhatap aldığı değil, kimin TÜSİAD’ı muhatap aldığıdır” değerlendirmesini yaptığı bildirildi.

TÜSİAD BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 29 Aralık'ta Hürriyet gazetesinde yayınlanan röportajında "TÜSİAD'ın muhatabının Cumhurbaşkanı değil Başbakan" olduğunu söylemişti.

Dinçer, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkileriniz kesin olarak normalleşti öyle mi?" sorusuna da şu cevabı vermişti:

"Normalleşme yaşandı, bugün itibarıyla ilişkilerimizde herhangi bir gerginlik yoktur. Ama bizim muhatabımız da Sayın Cumhurbaşkanı değildir. Herhangi bir eleştiride, bir politika önerisinde ya da bir raporda muhatabımız Sayın Cumhurbaşkanı değildir, hükümettir. Biz 62. hükümetin programına baktık ve onunla ilgili görüşlerimizi paylaştık."

Hürriyet'te 30 Aralık'ta yer alan haberde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nu (Türk-İş) ziyaretinde, TÜSİAD'ın davetlerine katılmayacağı mesajı verdiği iddia edilmişti.

ERDOĞAN'DAN REST

Konuyla ilgili haberde, "Dinçer'in bu sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaretinde de gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan bu sözlerle ilgili olarak bundan sonra TÜSİAD'ın davetlerine katılmayacağı mesajını verdi. Erdoğan'ın 'Madem muhatap biz değiliz, bundan sonraki davetlerine katılacak bir muhatap bulurlar' sözlerini toplantı sırasında salonda bulunan isimlerle paylaştığı öğrenildi," ifadeleri kullanılmıştı.