Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ağırlıklı olarak partisinin grup toplantısının yapıldığı Salı günleri kullandığı Meclis'teki "Başbakanlık" makam odasının 330 bin 500 liraya tepeden tırnağa yenilendiği ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Erdoğan'ın makam odasında yaz tatili boyunca süren ve yeni yasama yılının başına yetiştirilen tadilat ve tefrişat çalışmalarının maliyetini soru önergesi yoluyla Meclis gündemine taşıdı. İnce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yönelttiği önergesinde, Erdoğan'ın makam odasında gerçekleştirilen tadilat ve tefrişatın detaylarını, bu işleri üstlenen firmaların nasıl belirlendiğini, maliyetini ve bu maliyetin nereden karşılandığını sordu.

İnce'ye Çiçek adına TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam yanıt verdi. Sağlam'ın verdiği bilgiye göre Başbakan'ın "makam odası, özel kalem odası, toplantı salonu ve sekretarya" bölümlerinden oluşan makam odasının ahşap lambri duvar kaplaması, sıva, alçı, parke, lavabo, kapı, dolapları ile elektrik, data ve su tesisatı baştan sona yenilendi. Tüm bölümlerdeki masa, koltuk, sandalye ve sehpalar da yine yeni takımlarla değiştirildi.

Tadilat ve tefrişat işi ayrı ayrı "pazarlık usulü" ihale edildi. 4 firmanın katıldığı tadilat ihalesini, 195 bin lira ile en düşük teklifi veren Bil-Gül İnş. Mad. Tic. Ltd. Şti aldı. 3 firmanın başvurduğu, ancak bir firmanın teklifinin geçici teminatı eksik olduğu için değerlendirmeye alınmadığı tefrişat ihalesi ise, 135 bin 500 liralık en düşük teklifiyle Form Laminat Dek. Mob. San. Ti. Ltd. Şti'nin oldu.

Sağlam bu çerçevede Başbakan'ın makam odasının tadilat ve tefrişatı için 330 bin 500 lira harcandığını kaydetti. Sağlam, sözkonusu harcamaların 2012 yılı bütçe kanunu ile TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı'na tahsis edilen bütçeden karşılandığını bildirdi.

Meclis Başkanı'nın odası da bu yasama yılının başında tepeden tırnağa tadilata alınmış Çiçek'in odasının maliyeti de 180 bin lira olarak açıklanmıştı.