Geçen yıl 24 Nisan Ermeni Soykırımı’nı anma günü için Ermenilere yönelik olarak taziye mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Ermeni Soykırımı'nın 100. yıldönümü olan bu yıl ise Ermeni diasporasına sert bir üslupla çatarak katı mesajlar gönderdi.

Savaş yıllarında trajedilerin yaşanmış olabileceğini belirten Erdoğan, “100. Yılında Dünya Savaşı’nın Belgeleri” adlı etkinlikte Ermenilere seslenerek, “Bundan sadece Ermeniler etkilenmiş değildir. Anadolu’da Ermenilerin gördüğü kadar, Ermeniler’den zarar gören yüzbinlerce insan vardır. Bu mesele uluslararası politikaya alet edilecek bir mesele değildir. Ey Ermeni diasporası, belgelerimiz burada. Senin ne kadar belgen var, çıkar belgelerini” dedi.

Ermeni diasporasını hedef alarak ithamda bulunan Erdoğan, ''Ülkeleri dolaşmak ve bazı yerlerde para yedirmek suretiyle yapacağınız kampanyalardan bir netice alamazsınız'' dedi.

Ermeni diasporasının amacının “Türkiye’ye saldırmak ve zarar vermek” olduğunu iddia eden Erdoğan, “Hiç kimse kusura bakmasın, bizim bu konuda veremeyecek bir hesabımız yoktur. Biz sadece milletimizin son 100-150 yılda yaşadığı acıların peşine düşsek Ermeni iddialarından kat be kat fazlası ortaya çıkar” diye konuştu.

ERDOĞAN'A GÖRE OSMANLICANIN FAYDALARI...


Erdoğan Osmanlıca konusundaki ısrarını da arşiv belgelerinin okunabilmesine bağlayarak "Osmanlıca iyi bilindiği sürece bu belgeler artarak devam edecektir. Bu konuda yürütülecek projelere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmayı sürdüreceğim" dedi.

Erdoğan’ın, dünya liderlerinin katılımıyla Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümünün anılacağı 24 Nisan’da Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü ile ilgili uluslararası bir anma etkinliği düzenleneceğini açıklaması tepki çekmişti. Erdoğan etkinliğe, başta Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev olmak üzere çok sayıda dünya lideri davet etmişti.