Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısı sonrasında aralarında kanaat önderleri ve aşiret reislerinin olduğu Ağrı heyetiyle yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhuriyet’in haberine göre, basına kapalı yapılan görüşmede, ağırlıklı olarak Mart 2019’da yapılacak yerel seçim, belediye başkan adaylarının belirlenmesi, HDP’li adayların kazanacağı belediyelerin durumu değerlendirildi.

Erdoğan, kayyım atamalarıyla Doğu ve Güneydoğu’ya pek çok hizmet götürüldüğünü söyledi. ‘Terör örgütünün güdümünde olan ya da terör örgütüne destek veren belediye başkanlarını istemediğini’ söyleyen Erdoğan, “Mart seçimlerinde birçok yerde yaptığımız gibi devletin milletin paralarını Kandil’e gönderdiğini tespit ettiğimiz belediye başkanını o görevde tutmayacağız. Seçilip yine aynı şeyi yaparsa yine görevden alırız. Ben kayyım işini çok önceden söyledim. 6-7 yıldır arkadaşlarıma bunu anlatamadım. 2-3 yıldır beni anladılar da kayyımlar tayin ettik, şimdi hizmetleri görüyorsunuz” görüşünü dile getirdi.