Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası Ardahan'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan konuşmasında tanzim satışına değinerek, "Sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız. En ucuz şekilde ürünleri halkımıza ulaştırıyoruz. Fiyatlar yerine gelirse biz sahadan çekileceğiz, yerine gelmezse farklı adımlar atacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

Ardahan'ı özledik. Ardahan'ın vatanperver, mert insanlarını çok özledik. Ardahan bugün bir başka güzel. Ardahan'a desteği için teşekkür ediyorum. Ülkemizin çukur eylemleriyle zor günler geçirdiği o günlerde siz güçlü demokrasi, güçlü iktidar dediniz. Bu kardeşinizi ikinci kez Cumhurbaşkanlığı makamına uygun gördünüz. AK Parti'yi açık ara birinci parti yaptınız. Ardahan'ın bizi 31 Mart'ta da yalnız bırakmayacağını biliyorum. Ardahan'dan tüm bölgeye örnek olacak rekor düzeyde oy bekliyorum.

‘BİRLİK OLMADAN, DİRİLİK OLAMAZ’

Sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Böyle de devam edeceğiz. Ardahan milli uyanışın sembol şehridir. Bu sene yüzüncü yılını kutladığımız Ardahan Kongreleri, Sivas ve Erzurum kongrelerine öncü olmuştur. Bu Ardahan hür yaşamanın, kendi toprağında özgür yaşamanın değerini, istikrar ve güven ortamının değerini çok iyi bilir. Birlik olmadan, dirilik olmadan, barış olmadan huzur olmaz. Kenetlenme olmadan başarı olmaz. Ekonomik kalkınmanın da sosyal kalkınmanın da anahtarı birlik siyasetidir.

KARDEŞ KAVGASINA SÜRÜKLÜYORLAR

Sürekli farklılıklarımızı kaşımaları asla tesadüf değildir. Son 30 yıldır Türk Kürt denilerek milletimizi kardeş kavgasına sürüklemek istiyorlar. Biz Yunus dili konuşuruz. Ne Arap'ın beyaza ne beyazın Arap'a üstünlüğü yoktur. Kardeşi kardeşe kırdırma politikasının ülkemize zararı çok büyük olmuştur. O dönemler şimdi geride kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerde kullandığı TIR'ın içindeki haritada Ardahan'ı da işaretledi

FİYATLAR BÖYLE GİDERSE FARKLI ADIMLAR ATACAĞIZ

Bay Kemal'in izinden gittiği kişiler vardı o günlerde iktidarda... Gaz kuyruklarını hatırlarla, benzin kuyruklarını hatırlarlar... Biz bunları CHP döneminde yaşamadık mı? Bu senin SSK müdürü olduğun zaman hastane kapılarında kıvranan hastaların kuyrukları değil, bu kuyruklar varlık kuyruğu... Benim vatandaşım simsarların elinden alındı. Fiyatlar bir anda yüzde 50 düştü. Daha da düşüyor. Bay Kemal şimdi rahatsız oluyor. Biz sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız. En ucuz şekilde bunları halkamıza ulaştırıyoruz. Fiyatlar yerine gelirse biz sahadan çekileceğiz, yerine gelmezse farklı adımlar atacağız.

Türkiye çok uzun yıllar az gelişmişliğe mahkum olmuştur. Bu belediyeler gelen parayı Kandil'e gönderdiler. Utanmadan ülkemizi bölmeye çalıştılar. Bunlara dersi 31 Mart'ta bir Osmanlı tokadı atıyor muyuz?

Son 17 yılda demokrasimiz düzeldi, vesayet geriledi. Milletimizi birbirine düşürmeyi hedefleyen hiçbir girişim amacına ulaşamadı. Gizli, açık darbe teşebbüsleri milli iradenin çelikten zırhını delemedi.

‘BİZ BATI'YA NE GÖTÜRDÜYSEK, DOĞU'YA DA ONU GÖTÜRDÜK’

Uzun yıllar sonra 81 ilimizin tamamı layık olduğu hizmetlere bizim dönemimizde kavuştu. Çünkü biz birileri gibi bölge siyaseti yapmadık. Biz hiçbir zaman Türkiye haritasını renklere göre bölmedik. Biz CHP gibi sadece sahil kenarlarına hapsolan bir parti olmadık. Biz Batı'ya ne götürdüysek, Doğu'ya da onu götürdük.

Senelerdir bu milleti makarnacı diye aşağılayanlar kendileri değilmiş gibi, şimdi sosyal devlet ilkesinden bahsediyorlar.

Neymiş, şu yaşa kadar gençlere ulaşım bedava. Sen kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun? Bunlara inanıyor musunuz? Bunlar kuru sıkı atıyorlar. Sosyal Sigortalar Kurumu'nun müdürlüğünü yaptığı zaman bu Bay Kemal orayı batırmadı mı? Bu zat bize ders verebilir mi?

Şimdi bu zatı biraz daha rahatsız edecek yeni bir projeye başlatıyoruz. Düzenli yardım alan kardeşlerimize, hanedeki kişi sayısı başına aylık 100 kilowatt/saat elektrik vereceğiz.

Bakü-Tiflis-Kars projemiz aynı zamanda Ardahan'ın da projesidir. Ticaret ve turizm potansiyeli ön plana çıkacak. En kısa sürede Sahara Tüneli'ni de hayata geçireceğiz.

Ardahan Kafkas arısının merkezidir, Ardahan'da gen merkezi müdürlüğümüz var. Coğrafi işaretli çiçek balı üretimi yapılıyor, ekonomik değer yaratılıyor burada.

Türkiye'ye husumet besleyenler zayıf siyasetçileri sever. 7 Haziran sonrası yaşadıklarımız en ufak bir zayıflıkta neler yaşayabileceğimizi herkese göstermiştir. Biri ayırmaya, bizi birbirimize hasım göstermeye çalışanlara fırsat tanımayacağız. Gönül belediyeciliğini herkese anlatacağız.