Siirt’te dün açılışlar yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Şırnak'a geçti. Erdoğan, Silopi Termik Santrali'nin açılışını yaptı. Erdoğan konuşmasında 'çözüm süreci' tanımını kullanarak, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu arada göstericilerden birinin protestosuna maruz kalan Erdoğan, protestocu vatandaşa sert bir şekilde karşılık vererek, vatandaşı azarladı.

PROTESTO EDEN VATANDAŞA: 'EKMEK BULAMAZSINIZ YEMEĞE...'

Tören sırasında Silopililere konuşan Erdoğan, kalabalığın arasından bir vatandaşın itiraz etmesine sinirlendi. Vatandaşın Erdoğan'ı eleştirmesi üzerine, Başbakan üslubunu bir anda sertleştirerek vatandaşı şu şekilde azarladı:

“Nankörlük yapma, sus nankörlük yapma! Ekmek bulamazsınız yemeğe, ekmek gelince de tepersiniz. Bu ülkede taş üstüne taş koyana teşekkür ederiz biz. 800 milyon dolarlık yatırım geliyor. Teşekkür edeceğinize başka şeyler konuşuyorsunuz. Bu ülkenin çok çalışmaya ihtiyacı var.”

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları da şöyle:

'DİNİMİZDE CAN ALMAK HARAMDIR'

''Halkım çözüm sürecini benimsemiş. Şimdi el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bölmek isteyenlere prim vermeyeceğiz, teröre prim vermeyeceğiz. Bizim dinimizde can almak haramdır. Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir. Ama bu teröristlerin böyle bir derdi var mı? Bunların dinle diyanetle bir alakası var mı?"

'SİLAHLARINIZI AYAKLARINIZIN ALTINA ALACAKSINIZ'

"Yapılacak tek şey var. Silahlarınızı ayaklarınızın altına alacaksınız, siyasetinizi parlamentoda yapacaksınız. Fikriniz varsa fikrinizi, düşünceniz varsa düşüncenizi dile getireceksiniz, bunu yaptıkça muhatap bulursunuz. Bizler çözüm sürecine bedeli ne olursa olsun, gerekirse baldıran zehri de içeriz diyerek yola çıktık. Bu ülkedeki huzuru lütfen kimse tehdit etmesin."

'AYRIM YAPSAYDIM ARAP KIZIYLA EVLENMEZDİM'

Etnik milliyetçiliğe de bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız. Bizde dinsel milliyetçilik de yok. Onu da ayaklarımızın altına aldık. Birbirimizi yaradandan ötürü sevdik. Kürt kardeşimi de seviyorum, Arap kardeşimi de seviyorum, Türk kardeşimi de seviyorum, hiçbirisi arasında ayrım yapmıyorum, hepsine aynı mesafedeyim. Eğer bu ayrımı yapsaydım Siirt'ten bir Arap kızıyla niye evleneyim, evlenmezdim. Bu, bu işin ispatıdır.''

İşte Erdoğan'ın kendisini protesto eden vatandaşa sarf ettiği sözler: