Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 6. İl Olağan Kongresi’nin yapıldığı Urfa’da eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in Prag’da gözaltına alınmasını değerlendirdi.

Prag'da gözaltına alınan Müslim'in Türkiye'ye teslim edilmesini isteyen Erdoğan, “Şimdi PYD'nin başı evet yakalandı. Temennimiz o dur ki, Çekya bunu Türkiye'ye teslim eder. Ve hak tecelli eder” dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti.

“On binler şuanda burada. Önce çok anlamlı bir dönemde sizlerle 6. olağan kongremizi yapıyoruz. Unutmayın, Afrin Harekatı'nın olduğu günlerde sizlerle bir aradayız. Son terörist yok edilinceye kadar, bu mücadelemiz devam edecektir. Anlaştık mı? Bu mücadeleyi sonuna kadar da sürdüreceğiz, kararlıyız. Azimliyiz. ‘Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak' dedik. Unutmayın şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı, boş kalmayacak. Hele hele inananlar için asla. İşte bak şuanda imansızlar, karşımızda, inananlar üzerine geliyor. Cuma günü askerimizin saf tutuşlarını gördünüz değil mi? Bunlar ümmeti böldüler, bu milleti parçaladılar. Biz onun için terörle mücadele ediyoruz. Yoksa bizim Kürt kardeşlerimiz ile sorunumuz yok. Bizim sorunumuz teröristlerle mücadeleyi de bu şekilde sürdüreceğiz”