Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Batının ‘özgürlük diye bir derdi olmadığını’ ileri savunan Erdoğan, özgürlüğün köprülerden, tünellerden ve havalimanlarından geçtiğini savundu.

Erdoğan,” Belediye hizmet için çukur açar. Güvenlik güçleri oraya girmesin diye o çukurları açmışlar. Batı bunları savundu. Güvenlik gücü neden var? Vatandaşın can güvenliğini sağlamak için var. Ey Batı siz bunları savundunuz, bunların yanında yer aldınız. Özgürlük diye bunları savundunuz. Özgürlük bu değil. Özgürlük, YSS Köprüsü’nden, Avrasya’dan, Osman Gazi Köprüsü’nden geçer” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen 35. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde:

Türkiye’nin 150 yılı sürekli yönetim tartışmalarıyla geçmiştir. Pek çok yol ve yöntem denenmiş ama arayış bitmemiştir. Darbe girişimleri ve vesayet baskılarını da unutmamak lazım. Eğreti duran bir duruma işaret ediyor.

Türkiye’nin yöneldiği yeni sistem arayışı bu ihtiyacın neticesidir. Meclis’te tamamlanınca konu milletimizin önüne gelecektir ve herkes itirazını millete yapacaktır.

Biz millet olarak bugün olduğumuz yere 2 ayda gelmedik. Arkamızda 2 bin yıllık devlet geleneğimiz var. Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımız vardır. Cumhuriyetimiz dahi 93 yılını geride bıraktı. Biz göçebe devleti değiliz.

Bugün sahip oldukları güce zenginliğe güvenerek dünyaya meydan okuyanlar mevsim değiştiğinde ayakta kalabilecekler mi göreceğiz. Bugün yaşadığımız sıkıntılar canımızı yakabilir ama asla bizim için yıkım sebebi olamaz.

GEZİ DİRENİŞİ

Gezi olaylarıyla hayat tarzları üzerinden bir oyun oluşturmaya çalıştılar ama provokatörler ortada kaldı. Bu oyunun arkasında dış güçler vardı. Birliğimizi kardeşliğimizi bozmaya yönelik her provokasyon dayanışmamızı daha da güçlendiriyor.

Biz durduk mu? Durmadık. Durmak yok yola devam, daha yapacağımız çok şey var. Allah nasip ederse 18 Mart’ta Çanakkale Köprüsü’nün temelini atacağız. Bu da dünyada ilk olacak. 5 bin metreyi aşan bir uzunluğu olan bir köprü. 2023’e yetiştireceğiz. Bundan dolayı çıldırıyorlar, kıskanıyorlar. Onun için paranı kısarız, dolarını kısarız, neyi kısarsanız kısın. Bu millet küllerinden doğarak sizi boğar.

‘ÖZGÜRLÜK YAVUZ SULTAN SELİMDEN GEÇER’

 Belediye hizmet için çukur açar. Güvenlik güçleri oraya girmesin diye o çukurları açmışlar. Batı bunları savundu. Güvenlik gücü neden var? Vatandaşın can güvenliğini sağlamak için var. Ey Batı siz bunları savundunuz, bunların yanında yer aldınız. Özgürlük diye bunları savundunuz. Özgürlük bu değil. Özgürlük, YSS Köprüsü’nden, Avrasya’dan, Osman Gazi Köprüsü’nden geçer.

EL BAB OPERASYONU

Suriye sınırımız boynuca bir terör hattı oluşturarak tarihimizle kardeşlerimizle irtibatımızı kesme gayreti içerisine girdiler. DAEŞ, PYD, YPG ile sınır ilçelerimizi vurmaya çalıştılar. Sabır, sabır, sabır dedik sonunda girdik. Yoğun bir şekilde oralardaki kuşatma harekatı devam ediyor.

DEAŞ kaçıyor, PKK-PYD-YPG ile de mücadele sürüyor. Bizi tehdit eden tüm unsurları o bölgeden temizleyeceğiz. Terörden arındırılmış güvenli bölge bizim hakkımız.  Irak’ta benzer oyunların hazırlıkları içerisindeler. DEAŞ, YPG denilen örgütlere verilen desteğin tüm teröristleri bölgemize çekmelerinden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz.

El Bab operasyonunun bu kadar uzamasının arkasındaki sebepleri de gayet iyi farkındayız. Başımıza çorap örenler kendi başlarına ördükleri ağın farkında değiller. Bu kirli hesabın döneceği gün de yakındır. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

KAMUDAN İHRAÇLAR

Darbe girişimi sonrasında FETÖ operasyonlarında 43 bin kişi tutuklandı. 93 bin kişi kamudan ihraç edildi. Bazıları bu insanlar mağdur edilmiyor mu diyor? Ne mağduru ya? Bir devlete ihanet edenler hala devletin içinde olacak, hainler virüsler orada duracak. Böyle bir şey olamaz. Bu temizlik bitmiş değil. Bu bitecek bitmeden olmaz.

‘HANS’IN  RAPORLARI BİZİ BAĞLAMAZ’

Ekonomiyi yavaşlatmak için her yola başvuruyorlar. Ne raporu hazırlarsanız hazırlayın bizim raporumuzun sahipleri buradadır. Hans’ın George’un raporları bizi bağlamaz. Bizi Ayşe’nin Mehmet’in hazırladığı raporlar bağlar. Sanıyorlar ki her yerden saldırırsak Türkiye’yi diz çöktürürüz.

‘TÜRKİYE HÜCUM POZİSYONUNA GİRMİŞTİR’

Bu ülkeyi terörle parçalayamadılar, etnik kimlik üzerinden bölemediler. Ekonomi üzerinden yıkamadılar. Artık atacak kurşunları kalmadı. Türkiye savunma durumunu terk edip hücum pozisyonuna geçmiştir. Tehdidin kaynağı neredeyse orada yılanın başını ezmekte kararlıyız. Suriye’deki operasyonlarımıza böyle başladık. Irak’taki gelişmelere bu doğrultuda müdahil olacağız. Türkiye’nin yanında olmayan karşısındadır.