Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,  A Haber ve ATV ortak yayınında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan sorulan bir soru üzerine “Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de orman yangınlarında büyük artış yaşandı, burada siyasete yer olmamalı” dedi.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Bekir Pakdemirli'nin tepki çeken ifadelerini kullanarak , “Orman yangınlarının sorumluluğu bize ait, yerleşim yerlerindeki sorumluluk ise Büyükşehir Belediyelerine ait” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Kurumu'nun uçaklarının kullanılamaması üzerine ortaya çıkan tartışmalara değinen Erdoğan, ''Bu yıl THK helikopterle yangın söndürme ihalesine katılır inşallah. Ancak ihaleyi daha iyi bir fiyat teklif eden özel bir şirket almış vaziyette'' ifadelerini kullandı.

TERMİK SANTRAL AÇIKLAMASI

Erdoğan ayrıca Milas'ta Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşan yangına ilişkin ''Örneğin ülkemizin önemli iş adamlarının bir kaçının sahibi olduğu termik santral var ki bu santral yanma riskiyle karşı karşıya. Şu an üç bakanımız oradalar. Bunu söndürebilmek için aşırı bir rüzgar olmasa söndürmek daha kolay olacak'' dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

''Amerika yanıyor, Rusya yanıyor, her taraf yanıyor. Kanada. Yanıyor. Kimse kalkıp da 'niye yanıyor' demiyor.

Muhalefet ayrı türlü bir mücadelenin içerisinde, işte burada 'niye uçak yok, niye helikopter yok' diye yalan terörü estiriyorlar.''