TBMM komisyonlarının AK Partili üyeleriyle başlattığı kahvaltılı toplantılara devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri, AB Uyum ve Anayasa Komisyonu’nun üyeleriyle önceki sabah Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi.

Sokağa çıkma yasaklarının aylarca sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesi ile Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinin büyük bir kısmı hakkında kamulaştırma kararı alındı. Karar bugün Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre Erdoğan, burada ‘kentsel dönüşüm’ ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’

“Bölgede operasyonların bitiminden sonra yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda yapılan açıklamalarda dikkatli olmak lazım. Bu büyük bir projedir. Kısa süre içinde bitmesi zor. O nedenle 2 ayda şöyle olacak, bir ayda böyle olacak gibi değerlendirmelerden uzak durun.

“Tam anlamıyla bir kentsel dönüşüm bu kadar kısa süre içinde olmaz. Halka dürüstçe söylemek lazım, ne kadar süreceğini. Bu altyapısıyla üst yapısıyla olacak. Van depreminde yapılanlar ortada. Bunların nasıl yapılacağı ne kadar zaman alacağı aşağı yukarı belli. Ona göre takvimlendirmek lazım.”

Öte yandan bölgedeki operasyonların süreceğinin altını çizen Erdoğan, ”Terörle mücadele için bölgedeki operasyonlar kararlılıkla devam edecek. Geri adım söz konusu olmaz” dedi.