Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, St Petersburg'da devam eden G20 Zirvesi kapsamında düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ'de dün yaşanan başörtülü öğrencilerin üniversiteden çıkarılması olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Konuyla ilgili olarak öyle zannediyorum ki YÖK gereğini yapacaktır ve konuyla ilgili olarak bizler de gereğini yapacağız" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de sol her zaman ötekileştirmiştir. Şu anda da ne yazık ki ODTÜ'deki bu zihniyeti çok açık, net ortada görüyoruz ve bu ülkenin evlatlarına karşı burada böyle bir ötekileştirme gayreti kampanyası yürütülüyor. Tabii konuyla ilgili olarak öyle zannediyorum ki YÖK gereğini yapacaktır ve konuyla ilgili olarak bizler de gereğini yapacağız. Bu bir şeyi ortaya koyuyor. Benim niçin, polisimizin üniversitelerde görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır"

"O üniversite sadece senin değil ki, o üniversite herkesin. Ellerinde kartonlarla adeta bahçe bekçisi gibi dolaşıyorlar. Böyle bir şeye müsaade etmemiz mümkün değil."

"Bir başka olay, ODTÜ’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yol çalışması var. Bu çalışmayla ilgili olarak plan çalışmalarında ODTÜ’nün hocaların aynı zamanda rektörün olumlu kararına rağmen, bu gençler gelip bu yolun yapımını engellemeye çalışıyorlar. Arkadaşlar, kimin nerede durduğunu göstermesi bakımından bunlar çok önemlidir. Hiçbir hizmete bunların müsaade etmesi mümkün değil. Her şeyin önünü keserler, böyle bir durumda ön açmak kimin görevi güvenlik güçlerinin görevi."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de konuya ilişkin yaptığı açılamada, "Eğitim herkesin temel hakkıdır. Temel hak olan bir eğitimi engellemeye de kimsenin gücü yetmez" dedi. (Ajanslar)