Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Van 6. Olağan İl Kongresi öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, ünlülerle birlikte Hatay'daki sınır karakoluna yaptığı ziyarete değinerek, "Sınıra gittik Reyhanlı'ya orada İbrahim Tatlıses sağolsun coştu. Yaylalar askerin türküsüdür ama o yaylalarda bırakmadı. Ne dedi? 'Afrin'i dolaş da gel.' Orada da bırakmadı, 'Münbiç'i dolaş da gel' dedi'' dedi.

15 Temmuz’un ardından ilan edilen ve defalarca uzatılan OHAL’e değinen Erdoğan, "İktidara geldiğimizde buradaki halk 'OHAL'i kaldırın başka bir şey istemeyiz' diyordu" ifadelerini kullanan Erdoğan, iktidara gelir gelmez OHAL'i kaldırdıklarını söyledi.

Erdoğan,"O döneminki OHAL'le bugünkünün alakası yok. Şu anda hak ve özgürlüklerin kısıtlanması söz konusu değildir. O dönemde OHAL günlük hayatını fevkalade etkiliyordu. İktidara gelir gelmez ilk iş OHAL'i bir buçuk ayda kaldırdık" dedi.

Demokrasinin güçlenmesi için tarihi reformlar yaptıklarını öne süren Erdoğan, Devlet Güvenlik Mahkemeleri gibi özel yargılama usullerini de kaldırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidara gelince işkenceye sıfır tolerans politikasını hayata geçirdiklerini ve Kürtlerin çocuklarına Kürtçe isim koymasını engelleyen uygulamaları sonlandırdıklarını ifade etti.

Erdoğan, "Ülkemizde halen kimin ne sorunu varsa bunların hepsinin de çözümü için mücadele etmek bizin en başta gelen görevimizdir" dedi ve ekledi:

"Türkiye'nin şu anda verdiği mücadele öyle bir mücadele ki, Karadeniz'le güneydoğu, Marmara'yla Doğu Anadolu aynı derecede ortaktır. Kazanırsak hep birlikte kazanacağız. Kaybedersek hep beraber kaybedeceğiz."

MACRON,’A ELEŞTRİ: CEHENNEME KADAR YOLUNUZ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün içindeki diğer konuşmasında ise Siirt'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Afrin ve YPG konusundaki tutumunu eleştirdiği konuşmasında "Karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara ise 'cehenneme kadar yolunuz var' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u eleştirdi.

"Teröristleri Elysee Sarayı'nda ağırlayacak kadar hedeften sapıyorlar. Sonra kalkıyor bana akıl vermeye. O aklı sen kendine sakla. Madem ki terör örgütlerine karşısın bizim yanımızda olacaksın. Bilmezsen bilesin ki her zaman bu terör örgütleri senin başını ağrıtacak" diyen Erdoğan, YPG'nin kazdığı tünellerin malzemelerinin Suriye'nin kuzeyinde Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrol ettiği bölgede bulunan Fransız Lafarge şirketinin fabrikalarından geldiğini belirtti.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Artık bu ülkelerin hiçbirinin terör örgütlerinden, terör eylemlerinden şikayet etmeye hakkı kalmamıştır. Çünkü terör virüsünü kendi elleriyle kendi ülkelerine zerk ediyorlar farkında değiller.

"Duma'da, Afganistan'da yaşananlar görmezden geliyorlar. Biz, bu iki yüzlülüğe isyan ediyoruz. Doğu Guta'da şehit edilenlere ne zaman bakacaksın Batı? Sizin demokrasi anlayışınız da da, diplomasi anlayışınıza da yazıklar olsun. Masumların kanı elinize de, yüzünüze de, ülkenize de, geleceğinize de yapışmıştır.

"Türkiye olarak biz kendi mücadelemizi kendi belirlediğimiz strateji doğrultunda sonuna kadar yürüteceğiz. Bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Karşımıza geçip teröristlerin ağzıyla konuşanlara ise 'cehenneme kadar yolunuz var' diyoruz."

'SAVAŞ AY'IN PROGRAMINDA SIRITIYORDU'

Türkiye tarihinde bir dönemler 34-35 yaşında insanların emekli edildiğini savunan Erdoğan "Bunun bedelinin ne olduğunu biliyor musunuz? Biz 35 yaşındaki insanları emekli ettik. Günü kurtarmak için çektikleri bu kıyağın faturasını kim ödedi? Devleti ile milleti ile biz ödedik" dedi ve ekledi:

"Bu beceriksiz genel müdürün basiretsizliği nedeniyle soyup soğana çevrilen SSK'yı biz ayağa kaldırdık. Bu zat rahmetli Savaş Ay'ın programında pişkince sırıtıyordu. Utanması gereken yerde gülümsüyordu."

Kaynak: BirGün