Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’nın sınır dışı edilmesini sert bir dille eleştiren Erdoğan, “Batı gerçek yüzünü ortaya koymuştur” dedi.

"Hollanda yapılacak seçime, Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin" ifadelerini kullanan Erdoğan, "İşte birkaç gündür yaşanan olaylar, gördüklerimiz; tamamen İslamofobik gelişmelerin tezahürüdür. Ben, olaylar başladığında bunların faşizan baskı olduğunu söyledim. 'Nazizm hortaladı' dedim. Nazizm Batı'da ayakta. Rahatsız oldu bey efendiler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni ile toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

‘NAZİZM BATI'DA AYAKTA’

İşte birkaç gündür yaşanan olaylar, gördüklerimiz; tamamen İslamofobik gelişmelerin tezahürüdür. Batı gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Ben, olaylar başladığında bunların faşizan baskı olduğunu söyledim. 'Nazizm hortaladı' dedim. Nazizm Batı'da ayakta. Rahatsız oldu beyefendiler. Dün gece bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Sayan kardeşime, kendi başkonsolosluk binasına gitmesini engelleyen zihniyet, bunu uluslararası diplomaside ve dünyaya nasıl anlatacak? 'Biz davet etmedik ki' mi diyecek? Diplomat olarak da, uluslararası özgürlük kapsamında da giderim. Nereden çıktı bu? Bunlar konsolosluk kapısını kilitleyecek kadar ileri gitmişlerdir. Alınan cevaplar enteresan. 'Çıkması lazım'.

‘BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN’

Hollanda yapılacak seçime, Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Fatma Hanım, bir Nene Hatun olarak her türlü girişimi yaptı, en sonunda ayrılmasını tavsiye ettik ve ayrıldı. 1,5 saat de arabanın içinde de orada beklemişler. Bu duruş çok önemli. Şimdi bundan sonraki süreç işleyecek. Şimdi çarşamba günü bakalım ne olacak. Bu uygulamayı yapanlar 250 bin Türk’e karşı bunu yapanlar, Hollanda'daki kardeşlerime sesleniyorum sizler gereğini yapacaksınız zaten. İsim vermeme gerek yok, bir tane ırkçı var... Ne demek ırkçılık, nedir bu ırkçılık? Neredesin AB? Recep Tayyip Erdoğan AB'ye çattığı zaman rahatsız oluyorlar; rahatsız olacaksınız.

‘TÜRKLER ORAYI TERKETMEYECEK’

Almanya'nın devlet televizyonu yalan yanlış program yapıyor. 'Biz hayır diyoruz' diyor. Sana ne? Demek ki Türkiye'de evet diyenler istikamet üzeredir. Çarşamba günü yapılacak seçimden sonra, gerekli değerlendirmeleri yapacağız ve nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Bu cevapsız kalamaz. Benim bakanıma, milletvekili arkadaşlarımıza af edersiniz, her türlü edep dışı davranışları yapanlar bedelini ödeyecek. Vatandaşlarımın üzerine atlarla yürüyen, af ederseniz hırslarını köpekleri sürmekle ortaya koyanlar bedelini ödeyecek. Bunların birçoğu Hollanda vatandaşı. Türkler orayı terk etmeyecekler. Bu daha da genişleyecek. Diplomasi nedir onu da öğrenecekler. Uluslararası diplomasi nedir onu da öğrenecekler.

FRANSA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Fransa'ya teşekkür ediyorum, bu oyunların hiçbirine girmedi. Bu çirkef tavırları takınan ülkelerdeki kardeşlerime diyorum ki, komşularınızı alın gelin, ev sahipliği nedir görsünler. Bunu da göreceğiz. Gelen misafirlerimizi de misafirperverliği görecekler.

SURİYE'DEKİ ÇATIŞMALARDA 6 YIL

Gerek son 6 yıldır Suriye'de yaşananlar, gerek 15 Temmuz ve sonrasında şahit olduklarımız büyük ibret vesilesidir. Sadece günümüz için değil, geleceğimiz için bunlardan çıkarılacak dersler olduğunu düşünüyorum. Suriye'deki çatışmalar 3 gün sonra 6'ncı yılını dolduracak. 1 milyon insan haince katledildi. 13 milyon Suriyeli vatanını terk etmek zorunda kaldı. İnsanlık tarihine ışık tutan yerler yok oldu. Suriye YPG/PYD ve DEAŞ'ın tatbikat alanı haline geldi. Mazlum bir halkın yok edilmesine tüm dünya seyirci kaldı. İnsanlığın vicdanı, merhameti, ahlakı enkaz altında kaldı. Suriye'de füzeler şehirleri vururken, 7 milyarlık insanlık ailesinin savunduğu değerler de hedef alınmıştır.

Türkiye güçleniyor, güçlendikçe bunlar eziliyor. Zelil hale gelecekler. Bunların silahları neyse, onları o silahlar vuracak. Bunlar çok yalancı. Ortadoğu'daki terör örgütlerinin silahı bunlardan geliyor. Ellerinde Batı'nın silahları var. Yalan söylüyorlar. 'Böyle bir şey yok' diyorlar. Terör örgütünün formalarıyla ortadalar. Kimi aldatacaksınız? Biz sizi biliyoruz.

MİNBİÇ HAREKATI

Sırada Minbiç var. Sayın Putin'le de bu konuları görüştük. Bütün mesele Suriye'de Türkiye için tehdit oluşturacak unsurlardan Suriye'yi temizlemektir. Asla Suriye'nin kuzeyinde terör örgütünün devlet kurmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu PYD/YPG asla devlet kuramayacak. Türkiye, silahlı kuvvetleriyle, polisiyle, ÖSO'yla burada böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Batılılar ne yaparlarsa yapsınlar geçmişlerindeki kanı, zulmü ve utancı temizleyemeyeceklerdir. Biz onların sadece sömürgeyle anıldığı Afrika'ya başımız dik gitmeye devam edeceğiz.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMU

16 Nisan bir kez daha oyunun bozulduğu gün olacak. 17 Nisan sabahı Türkiye çok daha aydınlık bir güne uyanacaktır.