Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü Kutlamaları” için düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosu'ndaki Kürt konferansına katılan vekillere tepki gösteren Erdoğan, "Kırmızı bültenle aranan teröristler misafir edilip konuşturuldu. Maalesef HDP ve Saadet Partisi vekilleri de yer almışlardır. Şimdi biz bu vekillere ve partilere işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar" dedi.

“Dün dedeleri arkalarına bakmadan kaçanlar bugün bizimle ilgili hayaller kurmaya başladılar” diyen Erdoğan, “Hem sahada hem masada yürütülen sinsi faaliyetlerin hiçbiri de amacına ulaşamayacaktır. Bu sinsi faaliyetlerden biri geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu’nda yaşandı. Kırmızı bültenle aranan bölücü teröristler, Avrupa Parlamentosu çatısı altında misafir edilip konuşturuldular. Maalesef bu etkinlikte HDP ve Saadet Partisi milletvekilleri de yer almışlardır. Şimdi biz, bu milletvekillerine ve partilere karşı bir işlem yapsak ortalığı ayağa kaldırırlar” ifadelerini kullandı.

‘BELÇİKA’DA TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DESTEKLEYEN KARAR ALINDI’

Belçika mahkemesinin PKK’nin yargılama alanına girmediğine dair kararına tepki gösteren Erdoğan, “Geçtiğimiz haftalarda Belçika’da terör örgütünü destekleyen nitelikte karar alındı. Kendi yargı organının kararlarına uymayan bir Avrupa Birliği’nin ne güvenilirliği, ne de itibarı kalır. AB’yi terör karşısında ilkeli bir tutum sergilemeye davet ediyorum. Yaşanan gelişmeler AB’nin ve Avrupa ülkelerinin terör karşısındaki samimiyetsizliğinin, ilkesizliğinin, çarpık duruşunun birer tezahürüdür” dedi.

‘GELECEĞİNİZ VARSA GÖRECEĞİNİZ DE VAR’

2023 hedeflerine ulaşmakta kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan, “Ne yaparsanız yapın Türkiye 2023 hedeflerine Allah’ın izniyle ulaşacaktır. Bu kararlılığımızdan gözleri korkanlar, bozulan oyunlarının hıncıyla giderek daha pervasız şekilde üzerimize geliyor. Biz de diyoruz ki, geleceğiniz varsa göreceğiniz de var” diye konuştu.