Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da ‘Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda konuştu.

Erdoğan, "Bizim ses kayıtlarını servis ederek darbe girişimini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Artık şapkasını alıp gidecek bir hükümet yok" dedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun 'darbe girişimi' olduğunu öne süren Erdoğan, "Partimizi kapatarak, bize cumhurbaşkanı seçtirmeyerek milli irademizi çiğnemek istediler. Bizimle beraber ülke normale döndü. Bunu biz getirdik. 17 Aralık’ta seçilmiş hükümeti paralel yapılarla teslim almak istediler." diye konuştu.

"ŞANTAJ ÇETESİ KURMUŞLAR"

Erdoğan, devamla da şunları söyledi:

"Türkiye’de son derece gizli bir şantaj çetesi kurulmuş. Binlerce dinleme yapılmış, ses kayıtları depolanmış. Bürokrasi içinde yuvalanan bir kısım çete üyeleri şantaj yoluyla bir çok insanı esir almış. Gazeteciye gitmişler tehdit etmişler, bürokrasiye gitmişler illegal işlere zorlamışlar. Türkiye’ye ihanet pahasına taşeron haline gelmişler. Bizim ses kayıtlarını servis ederek darbe girişimini ayakta tutmaya çalışıyorlar. CHP, MHP de şantajcılara destek veriyor. Gündelik rutin ses kayıtlarımızı yayınlamaya başladılar. Bundan bir şey çıkmaz. Biz bunları 28 Şubat’tan biliriz ama 28 Şubat’ta bile bu kadar ahlaksız olmamışlardı."

Konuşmasında Kabataş konusuna da değinen Erdoğan, "Kabataş'ta 8 ay sonra bir kadın üzerinden tarihin en alçakça linç girişimini yapıyorlar. Yüreğinden vicdanı olan böyle bir şey yapmaz." dedi.

'NİYE GELMİYORSUNUZ?'

Erdoğan, Fethullah Gülen'in adını vermeden de kendisine şu sözlerle seslendi:  "Bir yerlerden emir vereceğinize gelin vatanınıza. Ne yapmak istiyorsanız burada yapın. Niye gelmiyorsunuz? Yoksa gelince bir şeyler ortaya çıkar diye mi korkuyorsunuz?"