Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Onlar benim Kürt kardeşlerimin temiz yerde yaşamasını istemiyorlar. Onlar eline geçen parayı dağa nasıl ulaştırırım onu düşünüyorlar. Bugünler iyi günleri, bunların bedelini ödeyecekler" dedi.

İftar yemeğinde konuşan Erdoğan'ın, konuşmasından satır başları şöyle:

Doğu'da belediye hizmetlerinden memnun olmanız mümkün mü? Bunların derdi başka. Ben belediye başkanlığından geldim.  Bakıyorum Güneydoğu çok daha beter. Onlar benim Kürt kardeşlerimin temiz yerde yaşamasını istemiyorlar.

Onlar eline geçen parayı dağa nasıl ulaştırırım onu düşünüyorlar. Bugünler iyi günleri, bunların bedelini ödeyecekler.  Örgütlerin tüm derdi Türkiye'yi yalnızlaştırmaktır. Dünyada tüm karanlık bir ittifak vardır. İnsani ve iktisadi kölelik vardır. Bu güçlerin taşeronluğunda yönetmek isteyenler kölellik peşindeler.

Cizre'yle ilgili utanmadan kitapçık hazırlamışlar. Haysiyetsizlikle kendi yedikleri haltı devlete mal etmeye çalışıyorlar. Siz herkesi kör, alemi sersem mi sanırsınız. Dünyayı da kandırabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Karşınızda güvenlik güçlerini bulacaksınız.

Yurt dışında aynı yalanları pazarlamaya çalışanlar diplomatlarımızı karşısında bulunacak. Hiçbir alan açık kalmayacak. Bakan arkadaşlarımız alt yapı çalışmalarına başladılar. Temmuz'un başından sonraki dönemle mukayase edilemeyecek hale ulaştıracaklar.

Bu bölgelerde her türlü adım atılacak. Çevre Şehircilik ve TOKİ'nin yaptığı çalışma ile isterlerse başka yerlerde isterlerse kendi yerlerinde oturabilecekler.

Birbirimizi Allah için seveceğiz. Tek bayrak, bizim bayrağımız rengi şehidimizin kanı. İkinci bir alternatif tanımıyoruz. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Aksi olmaz. Bu ülke tek bir vatandır.