Erdoğan, Charlie Hebdo dergisinin son sayısından seçkiler yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi için “Tahriki davet ediyorsun” dedi.

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) temsilcileriyle biraraya geldiği toplantıda konuşan Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesini hedefine aldı.

'Sen hangi ülkedesin ya?' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman diyorsun. Sadece Müslümanların kutsalına değil, kimsenin kutsalına bu şekilde hakaret edemezsin. Ve neymiş emniyet görevlileri gelmiş arama tarama yapmışlar. Vatandaş gelmiş tahrik ediyor. Böyle yaptığın sürece sen tahriki davet ediyorsun. Bunun kapısını sen açıyorsun.

Ne yazık ki bu tür atılan adımlar, ülkenin birliğini beraberliğini de bozmaya yöneliktir. Müslümanların peygamberleri konusundaki hassasiyeti açıkça ortadayken ısrarla bunun üzerine gidilmesi kesinlikle düşünce hürriyetiyle ilgili değildir.
Saldırı sonrasında ortaya konan tutum, karikatürlerin milyonlarca basılması da düşünce özgürlüğüyle ilgili de değildir. Burada tehlikeli oyunlar oynanıyor."

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın adını değişeceğini ifade eden Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak” dedi.

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Bir cami inşaa edeceğiz. 2 bin kişilik yemekli toplantının yapılacağı salon yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi yapılacak. Önce saat 24’de kadar açık olacak. Daha sonra 24 saat öğrencilerin kullanabileceği kütüphane olacak. Zannediyorum 2 yıl da tamamlanacak. Saray lafından rahatsız olanlar temenni ederim külliyeden rahatsız olmazlar" şeklinde konuştu.