Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Meclisi’nde Ermeni Soykırımı tasarısını kabul edilmesine tepki gösterdi.

Erdoğan, yaptığı açıklamada “Hala Gezi olaylarına ağaç meselesi diye, 17-25 Aralık darbe girişimine hukuk operasyonu diye, bölücü terör örgütünün eylemlerine demokratik tepki diye bakanlar varsa, izanından şüphe ederim. Alman Parlamentosu’nun aldığı son karar da bu zincirin son bir halkasıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasından satırbaşları şöyle:

“ÖNCE ONLAR HOLOKOST’U YENİDEN BİR TANIMLASINLAR”

“Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması hukukçuların tabiriyle söylüyorum hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar Holokost’u yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya Katliamı’nı önce bir gözden geçirsinler.

“SEN HANGİ ÜLKEYE NEYİ SÖYLÜYORSUN?”

“Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun? Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum. Bizim geçmişimizle ilgili utanacağımız hiçbir meselemiz yoktur. Ama ülkemizi sık sık Ermeni soykırımı tasarılarıyla tehdit eden devletlerin her birinin arkasında milyonlarca masumun kanı ve vebali vardır.”

ERMENİ MESELESİ TÜRKİYE’YE KARŞI ŞANTAJ ARACI”

“Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum.

“Ermeni meselesi dünyanın her yerinde Türkiye’ye karşı elverişli bir şantaj aracı, hatta bir sopa olarak kullanılmaya başlandı. Şimdi paralel ihanet çetesi konusunda da benzer bir yaklaşım görüyoruz. Türkiye’den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça hayatlarını sürdürebiliyor.”