Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD’ın İstanbul’daki Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet gazetesine konuşan 17 Aralık savcılarından Celal Kara ile soruşturmada rol alan diğer savcıları hedef aldı.

"SEN ANARŞİST MİSİN?"

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından hükümetin tasfiyeleriyle görevden alınan savcıların medya ve sosyal medyayı kullanarak açıklamalarda bulunmasına tepki gösteren Erdoğan, 17 Aralık’ın ardından adliye önünde basın bildirisi dağıtan savcıyı hedef alarak, “Dünyanın neresinde bu var. Sen anarşist misin? Sen bir savcı olarak nasıl adliye önünde broşür dağıtırsın. Burada da zihinsel bir rahatsızlığın içine girdiği belli. Adam mı kalmadı, ver de birileri yapsın o işi, sen niye yapıyorsun?” diye konuştu.

Kara’nın Cemaat mensubu olduğunu iddia eden Erdoğan, “O savcı da çıkmış 17 Aralık darbe girişimini nasıl yaptıklarını utanmadan sıkılmadan itiraf ediyor. Hukukta 'bence' diye bir yaklaşım, böyle bir bakış açısı olabilir mi? Bu darbenin apaçık itirafıdır. Yargı en başta içindeki haşhaşileri temizlemeli” dedi.

KENDİSİNE 'FAKİR' BENZETMESİ

Erdoğan ayrıca patronlar sendikası TÜSİAD’ın eski Genel Başkanı Haluk Dinçer’in “Cumhurbaşkanı muhatabımız değil” sözlerine de yanıt verdi. Erdoğan “Sen kimsin ya, sen kimsin. Bu fakiri, millet muhatap görmüş. Sen beni muhatap görsen ne yazar, görmesen ne yazar” dedi.

Erdoğan, hükümete yakınlığıyla bilinen TÜMSİAD, MÜSİAD ve ASKON gibi dernek ve vakıflara da övgüler yağdırdı.