Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine karşı Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis’ten bir cevap geldi: “Tarihimizin Karanlık Sayfalarını Aydınlatmak İktidarın Görevidir”.

Ziya Halis, “Ergenekon ve Balyoz davalarının AKP iktidarı için birer pazarlık kozundan ibaret kalmasına izin verilemez. Bu davaların bir yandan sonuçlandırılması, diğer yandan da sanıkların adil yargılanma haklarına ve AİHM kriterlerine saygı gösterilmesi gerekiyor” dedi.

ERDOĞAN, MEYDANI BOŞ BULMANIN RAHATLIĞIYLA KONUŞTU

Ziya Halis açıklamasında, “Ergenekon gibi önemli ve ciddi bir konuda ana muhalefet partisi liderinin “nerede olduğunu söyleyin de üye olayım” düzeyinde kalması Türkiye için büyük bir talihsizliktir. Ancak iktidar açısından ise bu ifade büyük bir fırsat yaratmışa benziyor. Nitekim Başbakan Erdoğan, meydanı boş bulmanın rahatlığıyla konuştu ve Ergenekon Örgütü’nün adresi olarak Diyarbakır’ı, Çorum’u, Sivas’ı, Maraş’ı, Hrant Dink cinayetini gösterdi” dedi.

“KAĞITTAN KAPLAN” BİR ANA MUHALEFET

“AKP iktidarı “kağıttan kaplan” bir ana muhalefetin varlığından nemalanmaya devam ediyor” diyen Ziya Halis, Referandumda Geçici 15. Madde’yi kaldıran halka rağmen, 12 Eylül döneminde işkence dahil birçok hukuk dışı kararlar alan ve uygulayan tek bir kamu görevlisini bile henüz adaletin önüne çıkartma iradesini göstermemiş bir hükümetle karşı karşıya olduğumuzu belirtti.

ERDOĞAN’A BAŞBAKAN OLDUĞUNU HATIRLATIYORUZ

EDP Genel Başkanı Ziya Halis, “Çorum’a gittiğinde aklına ilk gelen şahsiyet “Alevilerin katli vaciptir” diye fetva veren Ebu Suud olan bir Başbakan, şimdi Ergenekon için Çorum’u adres gösterebiliyor. O sözüyle rencide ettiği milyonlarca Alevi yurttaşımızın taleplerini ısrarla görmezden gelen Başbakan, şimdi CHP’nin Ergenekon için Sivas’a bakması gerektiğini söyleyebiliyor. Kürt yurttaşlarımızın kemiklerini Mutki’deki toplu mezardan henüz çıkardığımız şu günlerde, Ergenekon davasını Fırat’ın doğusuna taşırmamak için her türlü gayreti gösteren Başbakan, Diyarbakır’daki Ergenekon’dan nasıl da rahatlıkla bahsediyor. Ve nihayet, hala bir arpa boyu yol alınamayan Hrant Dink davası önümüzde bir utanç abidesi olarak duruyor” dedi.

“Sayın Erdoğan’a Başbakan olduğunu hatırlatıyoruz” diyen Halis, “Adını andığı o karanlık sayfalarımızı aydınlatma görevi ve yetkisi kendisindedir. Ana muhalefetin kendisine sunduğu imkanlardan yararlanmayı bir kenara bırakarak, ülkemizin demokratikleşmesi yolunda bir an önce siyasi irade göstermelidir. Kayıkçı kavgasıyla kaybedecek vaktimiz yok” dedi.