Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsmail Eren Spor Tesisleri'nde düzenlenen AK Parti Bitlis İl Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, KCK operasyonlarının hükümetin değil yargının bir kararı olduğunu ve KCK'nın masum olmadığını dile getirdi. Erdoğan, "Birileri gençlerin eline taş tutuştururken, Molotofkokteyli verirken, biz gençlerin eline kalem kağıt veriyor, bilgisayar veriyor, gençleri en iyi şekilde eğitmenin mücadelesini yürütüyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Erdoğan, ''Dersim Katliamıyla ilgili ne zaman konuşacaksınız, tarihinizle ne zaman yüzleşeceksiniz'' diye sordu.

 

Erdoğan, ''Bir tarafta gençlere dağı gösterenler var. Bir tarafta eşkıyalığı övenler, eşkıyalığı teşvik edenler var. Bir tarafta gençlere sokağı gösteren, gençleri silahlandıran, gençleri ölüme sevk edenler var. Diğer tarafta ise yaşatmaya çalışan bir AK Parti var. Bir tarafta, gençler ölmesin öldürmesin, anneler gözyaşı dökmesin diye adeta çırpınan, elini, bedenini, yüreğini ortaya koyan bir AK Parti, diğer tarafta ise terörle arasına mesafe koyamayan, terörün vesayetinde, terörün emrinde ve gölgesinde siyaset yapmaya çalışan korkaklar var'' diye konuştu.

 

 

'BENİM İÇİN ÖLDÜRME DİYECEKSİNİZ'

 

''Masum sivilleri öldürmek, askere polise kurşun sıkmak, katillerin, canilerin, en önemlisi de korkakların işidir. Yaşatmak ise kahramanların işidir. Öldürmek değil, yaşatmak bir marifettir. Yıkmak, yakmak, kalp kırmak, ocakları söndürmek alçakların; yapmak, inşa etmek, kalpler, gönüller kazanmak ise cesurların işidir. Şunu hiçbir zaman unutmayın: Korkaklar, tarih boyunca hiç bir zaman zafer anıtı dikememiştir. Tarih, zalimleri değil, kahramanları, cesurları hatırlar ve hayırla yad eder. Bitlis’in gençlerinden tüm gençlerden, artık öldürenlerle, sahte kahramanlarla gerçek kahramanları ayırt etmelerini istiyorum. Yeter artık demelerini, “Benim adıma öldürme artık” demelerini bekliyorum. Sizden tüm gençlere, saygıyla, sabırla, tatlı dille yaklaşmanızı istiyorum. ''

 

 

'KÜRTLER İSLAMDIR’

 

Erdoğan, ''Bu milletin üzerinde ne oyunlar oynamışlar, ne tezgahlar kurmuşlar görüyor musunuz? Niye? Bölmek için. Adam ne diyor? 'Kürtlerin dini, zerdüştlüktür' diyor. Nerede? Apo'nun kitabında, açık net'' dedi. Başbakan, "Birilerinin dediği gibi Kürtler Zerdüşt değildir, İslamdır" dedi.

 

 

'KCK OPERAYASYONLARI YARGI KARARI’

 

Erdoğan, ''KCK operasyonu, diğer operasyonlar hükümetin değil, yargının kararını verdiği operasyonlardır. Bu operasyonlarda tutuklananlar, hükümetin tutukladığı değil, yargının delillere, bilgilere belgelere göre tutukladığı kişilerdir. Hiçbir tutuklama keyfi değildir, delilsiz değildir, mesnetsiz değildir. KCK'yı masum bir sivil toplum örgütü, sivil oluşum gibi görenler ortaya çıkan delillere lütfen göz atsınlar, ne kadar yanıldıklarını görsünler'' dedi.

 

 

'MUSTAFA KEMAL VE İNÖNÜ OSMANLI SUBAYIYDI’

 

''CHP Gazi Mustafa Kemal'in, İsmet İnönü'nün birer Osmanlı Subayı olduğunu görmüyor bilmiyor. CHP'ye parti içi muhalefetten fırsat bulurlarsa bolca tarih kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. Açsınlar, Selçuklular'ı, Osmanlıları okusunlar. O zaman bu milleti var eden dinamikleri daha iyi görürler. Analar ağlayacak diyen arkadaşına sahip çıktı Zaten millet sıfatına boşuna çark eklemedi. Tunceli vekiline linç girişimine sessiz kalıyor. İnkar ve asimilasyon politikalarını elimizin tersiyle biz ittik.''

 

 

‘ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?’

 

Başbakan Erdoğan, ''CHP'nin genel başkanı Tuncelili, yani Dersimli. CHP, Dersim Katliamıyla bu dönemde yüzleşmeyecek de ne zaman yüzleşecek? CHP'nin genel başkanı, Dersim Katliamıyla ilgili bu dönemde konuşmayacak da Allah aşkına ne zaman konuşacak?'' dedi.

 

Erdoğan, ''CHP'nin, sadece Dersim katliamıyla değil, Milli Şef dönemiyle ilgili de hesaplaşması gerekir'' dedi.