Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinin hassasiyeti dolayısıyla az açıklama yaptığını vurgulayarak, yeri geldiğinde İmralı'da yapılan görüşmelerin tutanaklarının açıklanacağını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Tam Gün Yasası'yla ilgili yeni bir değişiklik yapacaklarını açıkladı.

Sağlıkta tam gün uygulamasının son iki yıldır sürdüğünü kaydeden Erdoğan yeni düzenleme hakkında bilgi verdi: "Tıp camiamızdaki üniversite hocalarımızı yakından ilgilendiren bir düzenlemeyi paylaşmak istiyorum. Tam gün mesai uygulamasını kararlılıkla sürdürüyoruz. Süreç içinde aksamaları tespit ettik. Yapacağımız yasal düzenlemeyle üniversite hocaları mesai bitiminde makul bir bedelle vatandaşlara hizmet verebilecek. Vatandaş sağlık uygulama tebliğindeki bedel kadar ücret ödeyecek.

Örneğin, üniversitede muayene fiyatı 55 lira. Mesai sonrası öğretim üyesine muayene olan vatandaşımız, üniversite hesabına 55 lira ödeyecek. Bu ücretin bir kısmı hastayı tedavi eden öğretim üyesinin, bir kısmı da kurumun hesabına aktarılacak."

ÇÖZÜM SÜRECİ

Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum. 30 yıldır tüm provokasyonlara karşı bunlara boyun eğmeden kardeşliğini sürdürdü. Sürecin hem Doğu'da hem de Batı'da olumlu karşılandığını gördük. Doğu-Batı hiçbir fitneye fırsat vermeden kardeşliğini sürdürüyor . Terör meselesini çözmeyi üzerimizde bir emanet, sorumluluk olarak görüyoruz. Diğer partilerin böyle bir hesabı yok. Doğu'da MHP ve CHP yok, Batı'da BDP yok. Ama AK Parti 7 bölgede de var. Şu ülkenin gündeminden terör meselesini çıkarırsanız, MHP'den geriye ne kalır. MHP terörü istismar ettiği için bu sorunun çözülmesini istemiyor. MHP sürekli bölünmekten bahsediyor, hep aynı nakaratı tekrarlıyor. Türkiye, CHP ve MHP'nin tasavvurundaki kadar küçük bir ülke değildir. Türkiye korkak siyasetçilere göre bir ülke değil.

GİZLEDİĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK

Sayın Kılıçdaroğlu o yayınlanan ifadeler belge değil. Hiçbir belge niteliği de taşımıyor. Ey Kılıçdaroğlu, belgeyle bilgiyi karıştırma. Cumhuriyet tarihinin en karanlık belgesini arıyorsan ben sana Dersim belgelerini göstereyim. Ama sen Dersim'i konuşamazsın. Çünkü orada senin geçmişin yatıyor. Hassas bir süreçten geçiyoruz. Biz sorumsuz değiliz, sırtımızda yumurta küfesi taşıyoruz. Adeta sırattan geçiyor, keskin bir bıçağın üzerinde yürüyoruz. Asla bir pazarlığın içinde değiliz. Taviz vermiyoruz.

Sayın Bahçeli, şehitlerimiz konumunu bizim anladığımız gibi anlama kıratında değilsin. Sayın Bahçeli, bu millet bu ülkeyi delikli kuruşa nasıl muhtaç ettiğinizi çok iyi bilir. Çözüm yanlısı gibi görünüp fitne peşinde koşan kan tacirleriyle mücadele ediyoruz. Tüm savaş baronlarına rağmen biz milletimizle birlikte bu meseleyi çözeceğiz. Biz milletimizden hiçbir şey gizlemedik, gizlemeyiz. Hassasiyet nedeniyle az konuşuyoruz.

Siirt'teki kadın gazilerimiz bizden bu meseleyi çözmemizi istedi. Bu ülkenin tüm gazileri, şehitleri, çocukları ve yaralı anneleri için biz bu meseleyi çözeceğiz. Terör ve siyasi Kürtçülük meselesini çözmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu Nevruz umut olsun, çözüm sürecine tohumlama olsun.