AK Parti Yenikapı mitinginde, Başbakan'ın yaklaşık 2 saat süren konuşması sırasında, alanı dolduran kalabalığın büyük bölümünün ayrıldığı görüldü. Mitingin sonunda alanın büyük bir kısmı boşaldı.

AK Parti, Büyük İstanbul mitingini Yenikapı Meydanı'nda gerçekleştirdi. Deniz doldurularak elde edilen alan ilk kez bir mitinge ev sahipliği yaptı. Gün boyu kalabalıklar miting alanına akın etti. Gruplar mitinge İETT otobüsleri ile Marmaray ve Yenikapı Deniz Otobüsü İskelesi'nden teknelerle taşındı. Saat 16.30 itibariyle alan tamamen doldu. Alanın üzerine İstanbul'un 32 ilçesinin AK Parti adaylarının fotoğrafları asıldı. Miting alanına giremeyen büyük bir kalabalık da Sahil Kennedy Caddesi üzerinde bekledi.

ERDOĞAN HELİKOPTERLE GELDİ

İzmit mitinginin ardından helikopterle İstanbul'a gelen Başbakan Erdoğan alanın üzerinde tur attı. Başbakan dışarıda kalanları görünce, arama yapılmadan kalabalığın bariyerler açılarak içeri alınmasını istedi. Bariyerleri aşan kalabalık miting alanına akın etti. Bu sırada kısa süreli izdiham yaşandı. Mitinge katılanları ilk selamlayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi oldu.

DOMBIRA’ SÜRPRİZİ

Ardından, Dombıra şarkısıyla gündeme gelen Uğur Işılak sahne aldı. Başbakan'a şarkı yaptığı için bazı kesimlerden eleştiriler aldığını söyleyen Işılak, "Ben bir Başbakan'a eser yazmadım. Ben bir dava insanına yazdım eserimi. Dediler ki, 'Sen yine de ismini kirlettin'. Bir sanatçının unvanı ne zaman kirlenir? Taksim Meydanı'na taş atarsa. Ben polise taş atmadım. Ben itfaiye aracını ters çevireni desteklemedim. Bir dava adamıyla kol kola girdim, hepsi bu" diye konuştu.

Mitingin sürprizi ise, Uğur Işılak'ı bestesini çaldığı suçlamasıyla mahkemeye vereceğini söyleyen Kazak besteci Arslanbek Sultanbekov'un Başbakan Erdoğan tarafından sahneye çağrılması oldu.

TOPBAŞ KONUŞTU

Mitingde ilk konuşmayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı. Topbaş, "İstanbul tesadüflere terk edilemez. İstanbul kaderine terk edilemez. Her daim size hizmet ederken, her alandaki sorunları çözmeye çalıştık. İstanbul'un her alanında hizmet izlerimiz var. Hizmetlerimiz bizi anlatıyor" dedi.

DEV BAYRAKLAR AÇILDI

Miting alanında dev bir Türk bayrağı ile Recep Tayyip Erdoğan posteri gezdirildi. Ayrıca, "Onlar şeytansa, bizler de Ofluyuz. Yanındayız Başbakanım" ve "Kasetlerle sevmedik ki, montajla mı vazgeçelim" yazılı pankartlar dikkat çekti.

ÇOK SAYIDA BAYILAN OLDU

Miting sırasında çok sayıda kişi baygınlık geçirdi. Bizzat Başbakan Erdoğan'ın yönlendirmesiyle, sağlık görevlileri fenalaşan vatandaşlara müdahale etti.

‘2 MİLYONU GÖRDÜK'

Konuşmasına Şiir okuyarak başlayan Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda da mitinge katılanların sayısını verdi. Erdoğan "Bugün burada 2 milyonu gördük" dedi.

Erdoğan, yaptığı konuşmada cemaate ve Fethullah Gülen'e yüklendi. "Montajlarla Başbakan yargılanamaz" diyen Erdoğan, "30 Mart'ta sadece onlara değil, hani bu telefonları dinleyenler var ya, Pensilvanya var ya, en önemli dersi ona vereceğiz" dedi.

BAŞBAKAN KONUŞURKEN ALAN BOŞALDI

Bu arada, Başbakan'ın yaklaşık 2 saat süren konuşması sırasında, alanı dolduran kalabalığın büyük bölümünün ayrıldığı görüldü. Mitingin sonunda alanın büyük bir kısmı boşaldı.

TRAFİK KİLİTLENDİ

Mitingin ardından kalabalık dağılması sırsından Aksaray, Bakırköy ve Sirkeci yönünde trafik uzun süre kilitli kaldı. Tramvay ve Marmaray'da yoğunluk yaşandı. Yenikapı bölgesinde yoğunluk uzun süre devam etti. (Radikal)