Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonası açıklama yaptı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından konuşan Erdoğan, "Belki de Türkiye'nin yeni bir anayasayı tartışmasının zamanı gelmiştir." dedi.

"Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla yeni anayasa konusunda görüş birliğine vardık." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Anayasa çalışmaları şeffaf şekilde gerçekleştirilmesi ve ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir. Anayasa çalışması terör örgütüyle irtibatlı kesimlerin gölgesinde ülkesiyle kalbi bağlantısı kopuk isimlerle yürütülebilecek bir iş değildir." ifadesini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satırbaşları:

"Çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız.

Her kim 'bu ülkede yeni reforma ihtiyaç yoktur' derse o kişi Türkiye'den de dünyadan da toplumdan da bihaberdir." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki gücünü gösteren Türksat 5A uydumuzu 8 Ocak'ta yörüngesine yolcu ettik. 5B'yi bu yaz başı fırlatacağız.

Haberleşmeden enerjiye, çevrenin korunmasından savunma sanayiine kadar geniş kullanım alanına sahip uzay ve uydu teknolojilerinde ülkemizi marka haline getirmekte kararlıyız.

Mikro uydu fırlatma tesisi kurma çalışmalarına başladık, uzak olmayan tarihte ülkemizin ve dostlarımızın uydularını uzaya göndereceğiz.

23 Ocak'ta İstanbul fırkateyni denize indirildi. Türk savunma sanayii denizcilik alanında önemli mesafe kat etti.