Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’ye ‘örtülü ambargo’ uygulandığını öne süren Erdoğan, Türkiye yaklaşık 1 asır sonra kazandığı İstiklal mücadelesini asla unutmayacaktır. DEAŞ'la, FETÖ'yle yürütülen tüm mücadeleler, İstiklal mücadelesinden kaynaklanmaktadır. Maruz kaldığımız örtülü ambargoların sebebi de bulur. Gerekirse bu yolda yeni Çanakkale'lere, yeni 15 Temmuz'lara var mıyız?” diye sordu.

Isparta'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Ecdadımızdan aldığımız ilhamla biz de sesimizin yettiği en yüksek tonla, yüreğimizden gelerek diyoruz ki, başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, hakkın ve hakikatin sesini boğamayacaksınız, ümmetin son ümidini kıramayacaksınız. Özgürlüğü uğrunda nice kanlar dökmüş, nice canlar feda etmiş bir millet olarak bize, meydanı bu çapulculara bırakıp kaçmak yakışmaz değil mi?

Gerekirse bu yolda yeni Çanakkale'lere, yeni 15 Temmuz'lara var mıyız? Bizi köşeye sıkıştırdıklarını sananlara köşeye sıkıştırmaya var mıyız. Bizim kuvvetimizi kestiklerini sananların sırtını yere getirmeye var mıyız? Bizi silahları ile teknolojileri ile alt edebileceklerini sananlarla daha güçlü silahlarla teknolojilerle cevap vermeye hazır mıyız?

'İSTİKLAL HARBİMİZİN TÜM SARIKLI, KALPAKLI KAHRAMANLARINI RAHMETLE YAD EDİYORUM'

Isparta kadim bir şehir. Son 800 yıldır da Türk milleti olarak bu topraklarda kendi hükümranlığımız altında yaşıyoruz. Bu süreçte ne zaman devletimiz güçlü olmuşsa, güvenliği sağlamışsa, imar faaliyetlerini arttırmışsa, adaleti tesis etmişse Isparta büyümüş, ilerlemiş, refah ve huzur içinde yaşamıştır. Bir dönem Celali isyanları gibi iç karışıklık, deprem ve sel gibi tabii afetler şehri epeyce hırpalamıştı. Isparta bayrağı ve ezanı tehdit altına girdiğinde kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan mücadelesini vermiş bir şehirdir. Bu vesileyle Hafız İbrahim Efendi başta olmak üzere İstiklal Harbimizin tüm sarıklı, kalpaklı kahramanlarını rahmetle yad ediyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını aynı şekilde yad ediyorum. Ispartalılar 15 Temmuz'da Hafız İbrahim Efendi'nin torunları olduklarını göstermişlerdir.

Bu konu parlamentoya geldiğinde, ben parlamentodan geçeceğine inanıyorum. Ardından bana onaya gelecek. Bana geldiğinde ben bu idamı onaylarım. Şu ne der, bu ne der ben ona bakmam! Allah ne der? Ben ona bakarım. Bize yakışan tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devletimiz yok. Bu devletimize sahip çıkacağız. Öyle paralel devletmiş, yok bilmem PKK'nın bilmem nesi imiş, asla! Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvencesi altında ülkemizi büyüteceğiz.

‘YENİ 15 TEMMUZ’LARA VAR MIYIZ’

Gerekirse bu yolda yeni Çanakkale'lere, yeni 15 Temmuz'lara var mıyız? Bizim gücümüzü, kuvvetimizi kestikleri sananların sırtını yere getirmeye, onlara daha güçlü silahlarla, teknolojilerle cevap vermeye hazır mıyız? Daha güçlü istihdamla, daha iyi bir ekonomiyle cevap vermeye var mıyız?

‘KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ’

Bizi yıllarca zayıf yöntemlerle, sürekli kavgalarla, fitne pompalarla devamlı enerjimizi heyecanımız çaldılar. 2019 Mart yerel seçimlerine hazır mıyız? Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Kapı kapı dolaşmamız lazım. Hanım kardeşlerim unutmayın kapı içerden fethedilir. Ben size inanıyorum. Dayanışma içerisinde bunu halledeceğiz.

Ülkemizin son dönemde büyük bir gelişim göstermesinde, "Tavşana kaç, tazıya tut" oyununu görmüş olması var. Ciddi anlamda ürkmüşlerdir.

16 Nisan'da yapılan halk uygulamasıyla yürürlüğe giren yeni sistem ülkemize çok önemli imkanlar getirmiştir. Cumhurbaşkanlarıyla, meclisiyle daha güçlü bir Türkiye'nin temellerini sizlerle attık.

AKP’DEKİ ‘METAL YORGUNLUĞU’

Partimizde köklü bir değişimi gerçekleştireceğiz. AK Parti değerlerini bilmeyen herkes bizim gözümüzde yorulmuştur. Donanımı olan, heyecanı olan, enerjisi olan yeni yol arkadaşları lazım. AK Parti'de görev değişikliği bir bayrak yarışıdır. Yeni arkadaşlarımızla saflarımızı sıklaştırarak devam edeceğiz.

Biz asla, "10 dönüm bostan, yan gel Osman" anlayışı içerisinde olmak. Hep daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz gerektiğinin bilinciyle hareket ettik. 2019 için de aynı şekilde çalışacağız.

‘ÖNCE İŞÇİLERİNİZ HAKKINI VERİN’

Bu vebalin üzerinde, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuz oluşmuştur. Allah'ın yardımıyla bu vazifemizi hakkıyla yerine getireceğiz. Biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Varsın birileri ülkesinin değil, terör örgütlerinin yanında yer alsınlar. Önce siz İzmir Belediyesi'ndeki, Şişli Belediyesi'ndeki işçilerinizin hakkını verin. Daha bunları halledemiyorsun, gidip Türkiye'yi Almanya'ya şikayet ediyorsun. Türkiye'de güvenlik yok diyorsun, günlerce yürüyorsun. Bunu sana, bu güvenliği sana kim sağladı. Yalancının mumu yatsıya kadar, onunki daha erken sönecek.

Silahımız mı yok? yaparız. Uçağımız mı yok? yaparız. İnanın bunların hepsi kolay. Savunmada dışa bağımlılık yüzde 80'den yüzde 40 seviyesine indi. Üstelik bu tamamen el yordamı, bilek ve zihin gücüyle elde ettiğimiz bir başarı. Yeter ki biz birbirimize dayanalım. Birbirimizin arkasından asla konuşmayacağız değil mi? Aman buna dikkat!

(Rabia işareti) Kılıçdaroğlu öğrenmemiş bunu, bunu bir terör örgütünün işareti olarak görüyor. Bak sana öğreteyim; Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak...