Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Voleybol Federasyonu Başkent Spor Salonu'nda 53 öğrenci yurdunun toplu açılış töreninde konuştu.

'TÜRK MİLLETİNİN NESLİNİ KURUTMAK İSTEYENLERE FARKLI CEVAP VERİLMELİ'

Erdoğan konuşmasında, seçilme yaşının 18’e indirilmesiyle ilgili olarak, “Biz İstanbul’u alan Fatih’in başarısı hangi yaşta ise, gençlerimizi de o yaşta ve makamda görüyoruz. Kendimize inanacağız. Bakın batı yaşlı, nüfustan sıkıntılı. Biz gençlerle övünüyoruz ama yaşlanıyoruz. Bunu koruyamazsak 2037 itibariyle geleceğimiz tehlikededir,” dedi.

Erdoğan, “Türk milletinin neslini kurutmak isteyenlere karşı sizler farklı cevabı vermelisiniz. İçinizde 6 kardeşi olanlar var. Onun için görevimiz çok ağırdır” diye kaydetti.

ERDOĞAN ODTÜ OLAYLARINA DA DEĞİNDİ

Erdoğan, açılan yurtlarla ilgili konuşurken, bölge illerinde yakılan okullara ve üniversitelerde yaşanan olaylara değinerek, "ODTÜ’de ortalığı savaş alanına çeviriyorlar, ortalığı ateşe veriyorlar. Biz demokratik parlamenter sistem içinde eğitim-öğretim özgürlüğünü temin edebilmenin mücadelesini veriyoruz," ifadesini kullandı.

'KANDİL'E GİTMEK İSTİYORSANIZ YOLUNUZ AÇIK OLSUN'

“İki tercih var: Ya parlamento ya Kandil. Kandil'e gitmek istiyorsanız yolunuz açık olsun,” diyen Erdoğan, “Bunlar kendi geleceklerini sağlama almak için sizlerin geleceğini çalmak isteyenlerdir. Artık biz kartopu değiliz. Artık çığ haline geldik,” açıklamasında bulundu.