Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel akşam saatlerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Tayyip Erdoğan ve Merkel arasındaki görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, iki liderin Suriye’nin Halep kentindeki insani durumun yanı sıra Kıbrıs müzakerelerindeki gidişat hakkında da fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs müzakereleriyle ilgili olarak, Türkiye'nin öteden beri adada her iki kesimin haklarını eşit biçimde koruyan, adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözümden yana olduğunu ifade ettiği belirtildi.
 
Öte yandan, sığınmacı anlaşması kapsamında AB’nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan’ın Türkiye olarak Almanya'dan, ‘terör örgütleri’nin faaliyetlerinin ve mali kaynaklarının engellenmesi konusunda daha aktif bir mücadele beklediklerini vurguladığı kaydedildi.
 
MERKEL NE DEMİŞTİ?
 
Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün partisi muhafazakar Hıristiyan Demokratların(CDU) parlamento toplantısında Türkiye’ye ilişkin, 'Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri çerçevesinde yeni başlıkların açılmasına' karşı olduğunu ifade etmişti.