Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkan seçileceği AKP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi, yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Spor Salonu’nda başladı.

Kongre salonundan Habertürk canlı yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kabine değişikliği için “Gerekirse Bakanlar Kurulu’nda da değişiklik yapılır. 2019’a kadar iki yıl süremiz var ama siyaset bu kadar vakit kullanmayı mümkün kılmaz. Uyum yasalarını çıkarmak, geçiş sürecinin gerektirdiği adımları atmak, bütün bunları götürecek olan da AK Parti kadrosu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, saat 11.20'de Ankara Arena Spor Salonu'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım, salona giremeyen ve dışarıda bekleyen partililere otobüsün üstünden seslendi.

Yıldırım, "AK Parti kongreleri bir şölendir, bir bayramdır. İşte güzel bir bayramı bugün birlikte yaşıyoruz Sayın Cumhurbaşkanım. AK Parti teşkilatının mensupları olarak hasretin vuslata dönüştüğü anı yaşıyoruz. Hoş geldiniz Sayın Genel Başkanım, liderim" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililere hitap etti. Başbakan Yıldırım'a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Değerli yol arkadaşım Sayın Binali Yıldırım Bey, değerli yol arkadaşlarım; 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün yine sizlerle beraberiz. Sizlerin heyecanı heyecanımızdır. Sabah 04.00'ten itibaren buradasınız. Bu kongredeki heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir'den gelen bir midibüste bir kazanın olması bizleri üzdü. Hamd ediyoruz herhangi bir ölüm söz konusu değil, yaralılara şifa diliyoruz. İnşallah gündüz gece yürümeye devam ediyoruz ve emaneti bugünlere kadar taşıyan gönüldaşım, değerli yol arkadaşım Binali Bey'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Durmak yok, çok çalışacağız; ama unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var buna devam edeceğiz. Üzerimizdeki spekülasyonların cevabını sandıkta vereceğiz"