Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa mitinginde “Twitter’ın kökünü kazıyacağız.Uluslararası camianın tepkisi bizi ilgilendirmez” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin Bursa mitinginde halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Sahte alimlerin dizinin dibine oturan fitnecilerle, casuslarla, uluslararası örgütlerin maşası olmuş sahtekarlarla yürüyen bir parti değiliz.

- Memleketine fitne sokandan, dostunu arkadan vurandan, kardeşini kuyuya atandan, insanların mahremini gözetleyenden münzevi olmaz. Spordan siyasete, magazinden istihbarata kadar her türlü işle uğraşan, her türlü kirli işe bulaşan, memleketin her meselesine burnunu sokandan asla din adamı da olmaz, alim de olmaz, muteber insan da olmaz.

- Şimdi bakın uluslararası komplolar bu işin içinde. Çok ilginç. Bu Twitterlar falan var ya şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. 'Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der' hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler.

- 'Bir tek ceketim var' deyip, holdingleri yönetenlerden alim olmaz. Ananasla şantajla meşgul olana alim denmez.

- Her türlü kirli işe bulaşan, memleketin her meselesine burnunu sokandan alim olmaz.

- Süratle bu adımı atıyoruz, ülkemin güvenliği söz konusu. Ülkeme fitne sokmak isteyen karşısında bizi bulacak.

- 'Kılıçdaroğlu'nun namus sözü' ne demek? 2011 seçimlerinde 'Bursa'da yüzde 40 oy alamazsam istifa ederim' dedi. İstifa etti mi? (Gerçek gündem)