Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk, Bloomberg TV ve Show TV'den ortak olarak canlı yayınlanan programda Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

'BİZ ZATEN BUNU CHP'YE SÖYLEDİK'

"Şuan Taksim Meydanı'ndaki AKM'yi yıkıp o alanı ve yanında alanı da kullanarak yeni bir eser yapalım" diyen Erdoğan, bu konuda halkın fikrinin alınıp alınmadığı sorusuna, "Biz zaten bunu yapacağımızı, CHP'nin yıktırdığı Topçu Kışlası'nı tekrar yapacağımızı, söyledik. Bunlar hep karşılar. Bugün de 3. köprünün oraya gitmiş eylem yapıyorlar. Neymiş oralar da ağaçlar kesilecekmiş. Yok böyle bir şey," diye yanıtladı.

GEZİ PARKI PROTESTOLARI

Taksim'de başlayıp yurt geneline yayılan Gezi Parkı protestolarını değerlendiren Erdoğan şunları söyledi:

"Burada asıl mesele AVM değil. Ben AVM yapılacak derken sadece AVM demedim. Şehir müzesi de yapılacak dedim. Bir de milli bir kütüphane yapacağız. Rami Kışlası'nı da yapacağız.

Çılgın proje diye bahsettiğimiz olayın devamı bu. 2011'den bugüne kadar söylenen şeylerdi. O zamanki projede bunlar zaten vardı.

Koç Üniversitesi ormanlık alana yapıldı. Ben İstanbul BŞB Başkanıyken bunun mücadelesini çok verdim. Karşı çıktım. Ben hapisteyken. Ve Başbakan olduktan sonra da takibini yaptırdım ve davayı kazandık. Şuan üniversite bize kira ödüyor."

'CHP ORTADA YALNIZ KALDI'

"CHP biz yokuz diyor ama olayların içinde hep onlar da var. MHP ve BDP bu işe bulaşmadı CHP ortada yalnız kaldı. Aşır uçlar araçları yakıp yıktı. Bunları neden yapıyorsunuz. Neden böyle yaptınız. Seçim hakkınız mı elinizden alındı?"

TEKEL İŞÇİLERİ'NİN DİRENİŞİNİ ÖRNEK VERDİ

Fatih Altaylı'nın "İlk orada küçük bir grup vardı. Polisin ağır hamlesi  oldu. O grup parkta küçük bir eylem yapıyordu. Polisin saldırısı sosyal medyada yayılınca olaylar böyle büyüdü. O olay öncesi sert tepki olmasaydı eminin buraya o kadar insan gelmezdi," değerlendirmesine ise Erdoğan şu yanıtı verdi:

"İnsanların genlerinde olan yaklaşım tarzları var. Orada olmaları yasaksa orada kalıp terörize eylemler yapabilir. Aynısını TEKEL işçileriyle de yaşadık. Aylarca orada da o iş çözüme kavuşmadı."

'TWİTTER DENEN BİR BELA VAR'

"Gezi Parkı olayına gelince. Twitter denen bir bela var. Bütün yalanlar orada. Ölenler oldu, photoshopla cesetler yapıldı."

'BEN DE İSTESEM 200 BİN KİŞİYİ TOPLARIM'

"Ben de istesem 200 bin kişiyi Kazlıçeşme'de toplarım. Buna parti olarak gücümüz var. Ama parti tabanımız hep 'Sessiz mi kalacağız' diye bize ulaştı.

Toplu gösteri yerleri bellidir. Git yürüyüşün yap. Kanunlar var. Ben istediğim yerde yürür toplantı yaparım dersen olmaz. Siz istediğinizi yaparken toplumun diğer kesimlerine saygı göstermeyecek misiniz?

Avrupa da olduğu gibi bizde de olmasını istemediğimiz olaylar oluyor. Keşke bunlar olmazsa.