Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşuyor.

BM’de alınan Kudüs kararına değinen Erdoğan, İsrail’in Filistinli anneleri dipçiklemesine ses çıkarmayanların bu tip şeyler Türkiye’de olduğunda ‘dünyayı ayağa kaldırdığını’ söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

DÜNYA 1’DEN HAYLİ HAYLİ BÜYÜKTÜR: Suriye ve Irak’ta durum giderek kontrol altına alınıyor. ABD ile hassasiyetlerimize saygı gösterilmesi şartıyla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyarız. Türkiye olarak İslam İşbirliği Teşkilatı’nı (İİT) harekete geçirek Kudüs konusunda tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. BM Güvenlik Konseyi, ABD’nin vetosu üzerine bu konuda bir karar alamadı. Biz dünya 5’ten büyüktür derken tam da bu durumu kastediyorduk. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya 5’ten büyüktür. Hele hele 1’den hayli hayli büyüktür. 196 kez büyüktür.

BEYAZ SARAY TELEFONUN BAŞINA GEÇTİ TEHDİT ETTİ

 Çekimser davranan veya katılmayanların da yeri büyük ihtimalle 128’in yanıdır. Bizim son ana kadar tespitimiz 160 ile 190 arası kabul oyunun çıkacağı istikametiydi. Ama Beyaz Saray telefonun başına geçti, oradan tek tek tehdit etti. İnsanoğlunun hele hele devletlerin demokratik iradeleri ne zamandan beri paralarla satın alınmaya başlandı. Demokrasi iradelerin satın alındığı bir anlayış, bir sistem, bir rejim değildir. Böyle yaklaşanlar varsa onlar da dersini almaya mahkumdur.

Şahsım ve milletim adına bu ülkelere özellikle şükranlarımı sunuyorum. Böylece Amerika’nın attığı adımın hukuksuzluğu, meşru görülmediği BM tarafından da ortaya konulmuştur. Temenni ederim ki, ABD düşünür, demek ki bu ülkeler hiçbir zaman Kudüs’e gelmeyecek, yanlış adımdan geri dönmekte fayda var kararı, Trump yönetiminin doğru iradesidir. Zulümle abad olunmaz.

TÜRKİYE’DE OLUNCA DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIRSINIZ

 29 yaşında down sendromlu Muhammed dün buradaydı. Bakanlarımızı ziyaret ettiler. Muhammed bir başka. Nerede bir İsrail askeri saldırıya geçiyorsa Muhammed orada. Oraya gidiyor ama kurşun falan isabet etmiyor. Geldi, içeri girerken zaten tekbir getirdi. Bir tarafta iman, öbür tarafta imansız paslı yürek var. Muhammed bizim misafirimiz, ama bizden bir de vatandaşlık istiyor. Burayı çok seviyor, Türkleri çok seviyor. Vatandaşlık istiyor. Aynı şekilde Cuneydi.

14-15 yaşındaki bu çocuğa eli silahlı her türlü teçhizatla beraber. İnsaf edin be. Bu terörün bir örneği değil mi? Sayın Trump niçin bunlara sessiz kalıyorsunuz. Bu bir mazlumdur, bu bir terörist değildir. Bu tavrı ortaya koyan İsrail askeri de burada teröristtir. Biz bunu seslendirmek durumundayız. Ne yapacağız? Böyle bir zulmü gördüğümüz zaman, elimizle müdahale edeceğiz, gücümüz yetmiyorsa dilimizle mücadele edeceğiz, ona da gücümüz yetmiyorsa ah edeceğiz.

Annesinin kucağında bir yavru. Anne yavrusunu korumak için sarılıyor. Bunlar geliyor dipçikle anneye vuruyor. Nerede dünyadaki kadın hakları savunucuları? Niye sesiniz çıkmıyor? Bu tür şeyler Türkiye’de olduğu zaman dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz? Hani sesiniz? Niye yoksunuz? Niye bağırmıyorsunuz? İşlerine gelmez, çünkü bunlar nokta nokta nokta tek millettir. Onun için.