CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, erken seçimde partisinin % 30 bandını geçeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun masasındaki ankete göre; AKP yüzde 39’a geriledi, MHP de 7 Haziran’dan bu yana 2 puan kaybederek yüzde 14’e düştü. Oyları yükselen tek parti ise yüzde 28’i aşan CHP…

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, erken seçimde partisinin yüzde 30 bandını geçeceğini söyledi. Toprak dün bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette CHP’nin önündeki anket sonuçlarını açıkladı.

Ankete göre; AKP oyları yüzde 39’a, MHP oyları yüzde 14’e düşerken, CHP oyları yüzde 28’i aştı. CHP’nin HDP’ye kaptırdığı emanet oyların büyük bölümünü geri aldığı belirtiliyor. Yüzde 18’e varan kararsız seçmene ulaşmayı hedef alan CHP, “artık oylarla” kaybettiği vekillikleri çıkarmak için özel çalışma yürütecek.

AKP 238’E DÜŞÜYOR

AKP’nin milletvekili sayısının 258’den 238’e düştüğünü de belirten Toprak, CHP’nin milletvekili sayısının da 131’den 149’a ulaştığını ifade etti. MHP’nin 7 Haziran seçimlerine göre yaklaşık 2 puan kaybederek yüzde 14’e kadar gerilediği, HDP’nin ise yüzde 13’ler düzeyinde olduğu vurgulandı. Toprak, HDP’nin vekil sayısının 73 ile 87; MHP’nin ise 70-85 arasında değişebileceğini söyledi.

Erken seçimde HDP’nin vekil sayısının MHP’yi geçebileceğine dikkat çekti. Vatandaşın, Türkiye’nin içinden geçtiği sürecin faturasını Saray’a kestiğini vurgulayan Toprak, AKP’ye “istikrar sürsün” düşüncesiyle oy veren bir kesimin, bugün yaşanan istikrarsızlığın yine AKP’den kaynaklandığını düşündüğünü anlattı. Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP seçmeninde de önemli bir oran ‘Geniş tabanlı hükümet kurulabilirdi’ diyor ve süreci en sorunsuz yöneten partinin CHP olduğunu düşünüyor. AKP’nin tek başına iktidar olabileceği algısı sona erdi.”