Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TMMOB'a ilişkin, "Adı mimar, mühendisler odası; işleri güçleri ne biliyor musunuz? Bir yerde abide yükselecek, onu durdurmak için yargıya gitmek. Her yargıya gidişlerinden eli boş dönerler. Ama dertleri inşa etmek değil yıkmak. Çünkü bunlar paralelle de beraber çalışıyorlar ya, tam paralel” ifadelerini kullandı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, İzmit Körfez Geçişi Son Tabliye Yerleştirme ve İstanbul-İzmir Otoyolu Yalova Altınova-Bursa Gemlik bölümünün açılış törenine katıldı.

Erdoğan, Osman Gazi Köprüsü açılışında şu ifadeleri kullandı:

“Adı mimar mühendisler odası hemen yargıya gidiyor, her yargıya gidişinde eli boş dönüyor. Bizim her projemiz birileri tarafından engellenmiştir. Çünkü bunlar paralelle de beraber çalışıyor ya. Köprü yaparız karşımızda bunlar, turizm projesi yaparız karşımızda bunlar, yol havalimanı yaparız karşımızda bunlar. Tabii bir de AP gibi bunlara dışarıdan destek verenler var

“Termik santral, nükleer santral yaparız karşımızda bunlar kim bunlar muhalefet partileri ile ünlüleriyle ünsüzleriyle bunlar yıkım ekibi. Bunlara dışardan destek verenler var. Biz sadece proje geliştirmekle teknik ve finans sorunlarını çözmekle değil yıkım ekibiyle mücadele ettik. Sağolsun milletimiz bizi yalnız bırakmadı.”

Erdoğan'ın açıklamalarına TMMOB'nin Twitter hesabından şu açıklamalar yapıldı: