Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane Zafer Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Kobani sadece bahane. Asıl amaç, asıl gaye, asıl niyet çok başka. Bu eylemlerin arkasında kimin olduğuna, kimin bu eylemlere sempati ile yaklaştığına, kimin bu gayri meşru eylemleri övdüğüne bakın. Gerçek tabloyu göreceksiniz. Kim var bu eylemlerin arkasında? PKK var. Onun gölgesindeki siyasi parti var. Ana muhalefet partisi var. O malum medya ve o malum kalemler var. Uluslararası medya var. İnternette, sosyal medyada operasyon yapan karanlık güçler var. Amaç Kobani değil. Amaç Türkiye'nin şurada görülen şu birlik var ya, bu birliği bozmak." ifadelerini kullandı.

Erdoğan; "Şu anda okul, müze, kütüphane, kitap yakarak bunlar da nasıl bir barbar olduklarını tüm dünyaya gösteriyorlar. Bunu çok bilinçli yapıyorlar. Kürtler okumasın, cahil kalsın diye yapıyorlar. Kürt çocukları okula gitmesin, kitapla tanışmasın, kitap okumasın, cahil kalsın diye bunu yapıyorlar. Çünkü Kürt çocukları okursa bunların tuzağına düşmeyecek, bunların istismarına gelmeyecek. 'Yazıklar olsun' diyorum, 'Bu barbar terör örgütüne yazıklar olsun' diyorum. 'Bu barbar terör örgütünün gölgesinde siyaset yapanlara da yazıklar olsun' diyorum." dedi.

"Çözüm süreci şımarıklığa müsamaha göstermek değildir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çözüm süreci şiddete, vandallığa, yağmacılığa göz yummak değildir. Biz çözüm sürecini 77 milyonun kardeşliği için bugünlere getirdik. 77 milyonun kardeşliğini güçlendirmek için de bundan sonra en kararlı şekilde bu süreç devam edecek" şeklinde konuştu.

"Bizimle Anayasa ve yasalar çerçevesinde yol yürümek isteyenlerle biz bu yolu yürürüz. İstemeyenlere, teröre zemin hazırlayanlara, terörün talimatıyla hareket edenlere de uğurlar olsun deriz" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizimle bu süreçte yol yürümek istemeyenlerle, hala şiddet çağrısı yapanlarla, hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olamaz."