Başbakan Erdoğan, PKK militanlarının cenazelerini istismar ettiğini savunduğu BDP'li kadın milletvekillerine "taş kalpliler" diyerek yüklendi. Erdoğan, "Bu topraklarda taş kalpli canilerin tahrikleri asla alıcı bulamaz" dedi…

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Eşi Vefat Etmiş Kadınlar İçin Sosyal Yardım Programı Toplantısı''nda konuşma yaptı.

 

Başbakan Erdoğan, konuşmasında BDP’li kadın milletvekillerine sert sözlerle tepki gösterdi. Erdoğan, şunları söyledi:

“Son günlerde BDP’li milletvekillerinin özellikle kadın milletvekillerinin terörist cenazelerini istismar noktasında ciddi tahrik eylemlerinin içine girdiklerini görüyoruz. BDP milletvekilleri kendileri safahat içinde yaşarken gencecik insanları, hatta 14-15 yaşlarındaki çocukları dahi dağa gitmeye terörist olmaya, can almaya teşvike diyorlar. O kadın milletvekillerinin maalesef ağlayan, ağıtlar yakan anneleri istismar edecek kadar kalpleri taş haline gelmiş, bunları görmez durumda olmuşlardır. Bir mağarada işkence ile öldürülen 5 kadın teröristi görmezden duymazdan geliyorlar. Ama canlı bomba olup masum insanları havaya uçurmayı, gemi kaçırmayı marifet gibi sunacak kadar da canileşiyorlar. 6-7 yaşındaki çocukların eline taş veren, 12-13 yaşındaki çocukların eline molotof kokteyli tutuşturarak Serap yavrumuzu öldürten anlayış işte bu anlayıştır. Bu taş kalpliler; göz yumdukları, hatta sırtınız sıvazladıkları terörle akan kana ortak oluyorlar.

 

İki hafta önce Bingöl’de yürekleri dağlayan bir başka hadise yaşandı. Bir terörist Bingöl’de bayram alışverişine çıkan kalabalığın arasında üzerindeki bombayı patlatmak istedi. Üç çocuğu ile bayram alışverişine çıkan merhum Hatice Belgin kardeşimiz canlı bombayı fark etti ve yanındaki üç çocuğunu korumak için o canlı bombanın adeta üzerine atladı. Ne yazık ki, Hatice kardeşimizi ve bir vatandaşımızı orada kaybettik. Biz annelik duygusunun ne olduğunu anlayamayız ama bu hadiseyi görünce anneliğin ne kadar kutsal ve ulaşılamaz bir mertebe olduğunu da çok iyi idrak ediyoruz. Üç çocuğunun gözü önünde çocuklarını korumak için canını feda eden bu anne işte bu ülkenin bu toprakların ve bizim kadim kardeşliğimizin asla unutulmayacak bir abidesidir. ‘Bize anne demeyin’ diyen kadınlar var ülkemizde, onu da profil olarak önünüze koymak istiyorum. Onlara da söyleyecek hiçbir sözüm yok. Bu toprakların adı babadolu değil, anadoludur. Bu topraklarda kadın da olsa, taş kalpli canilerin tahrikleri asla alıcı bulamaz. Eğer 'Cennet annelerin ayakları altındadır' sözünü anlamayanlar varsa işte gitsinler merhum Hatice kardeşime baksınlar. Gitsin o annelerin ayaklarının altını öpsünler, ben öptüm yine öperim. Bizim kardeşliğimiz o annelerin eseridir. Annelerin daha fazla ağlamasına inşallah izin vermeyeceğiz.”